citruskuur

Dezelfde tijd van het jaar, dezelfde poging. Het is niet omdat we niet meer in Brussel werken, dat we niet toegeven aan de jaarlijkse clementijnen/mandarijnenkuur.

Met mijn vitaminepeil staat het eigenlijk wel goed, denk ik, met de dagelijkse porties fruit en het glas versgeperst fruitsap waarmee we de dag hier beginnen. Een GB Express moet ik hier niet passeren, maar op mijn (bijna) dagelijkse tochten doorheen de binnenstad kom ik meer dan genoeg fruitwinkels tegen (de beste blijf ik toch in het Vitamientje halen, aan het Sint-Pietersstation).

Bent u ook al begonnen aan de jaarlijkse vitaminekuur? Of beschikt u over een immuunsysteem waarmee u gezond een poolwinter kan doorkomen?

9 gedachtes over “citruskuur”

 1. Een “poolwinter”, Bruno? LOL
  Hier in Roemenië kan je pas van échte winters spreken…
  En hoe wapenen de Roemenen zich ertegen? Door een aantal stevige glazen “tuica” te nuttigen 😉

 2. Ik onderneem pogingen dagelijks genoeg vitamientjes binnen te krijgen. Op werkdagen lukt dat beter, dan neem ik steevast enkele stukken fruit mee naar Brussel. Tijdens het weekend gaat het moeilijker, al persen we op zondagmorgen vaak ook wat sinaasappeltjes. Ik geloof ook rotsvast in de positieve effecten van een glas goede rode wijn.
  En ik was mijn handen vaak.

  Mijn immuunsysteem laat me al eens in de steek, zeker op verkoudheidsvlak. Dit zeer tot tegenzin van mijn wijnminnende neus.

 3. Geen vitaminekuur, gewoon relatief gezond blijven eten en leven, zoals altijd. Het jaarlijkse stramien is dat ik in oktober of november eens een snotvalling opdoe. Die zorgt dan blijkbaar voor genoeg antistoffen om de rest van de winter door te komen zonder enige vorm van last.

  Mij hoor je niet klagen.

 4. Heb net drie weken zon en vegetarisme achter de rug. Ik probeer de hoeveelheid groenten hoog te houden de komende weken 😉

 5. Veel mandarijntjes eten, nu het sinterklaas tijd is kunnen we ervan profiteren. Af en toe afgewisseld of aangevuld met een glas water waarin ik een citroen uitpers. Een ware vitamine-C boost. En tuurlijk fietsen, elke dag, door weer en wind. Dat sterkt de (innerlijke) mens.

 6. Stoppen met die citroenen, zou ik zeggen. Je wordt er gewoon ziek van blijkbaar. Voor mij is er maar één conditio sine qua non om alle seizoenen door te komen en dat is: genoeg slapen. Als ik dat niét doe vergroot ik het risico op mijn regelmatig terugkerende aandoening: angina. Verder drink ik gewoon voor de lekkerte vitaminedrankjes, en moet ik dringend meer fruit eten, wat ik NU ga doen sie. U hebt mij gezonder gemaakt!

 7. Moet jij niet (meer) werken misschien?

  ‘niet meer in Brussel werken’
  ‘dagelijkse tochten door de stad’

Reacties zijn gesloten.