actimel

Door de tip van Johan ben ik zo’n anderhalve maand geleden begonnen met dagelijks een actimel te drinken. “Ik drink sinds 2 maanden elke dag een actimel en mijn aften zijn verdwenen en ik krijg ze ook niet meer”, schreef hij. “Ik wijt dat aan die L. casei Immunitass die er in zit. Die versterkt de immuniteit. U kan het ook eens proberen, baat het niet dan schaadt het niet.”

Inderdaad, baat het niet dan schaadt het niet. Ik ben begonnen met de Actimel Natuur, maar ben na het eerst pak overgeschakeld op de ‘light‘ variant. Ik heb ze allemaal geprobeerd: Actimel Aardbei 0%, Actimel Rode vruchten 0%, en Actimel Natuur 0%. Uiteindelijk ben ik blijven plakken bij de Actimel Multifruit 0%.

Maar helpen doet het niet. De herfst is aan zijn offensief begonnen, en door die seizoenswissel is ook mijn chronisch gezelschap aan een démarche begonnen. De L.casei Imunitass van Actimel helpt mij in deze niks vooruit (al kan dat voor u anders zijn). Uitputting, hoofdpijn, mondzeer: al de gebruikelijke symptomen zijn weer op het appel verschenen.

Laat die tips maar komen, overigens. Als ze van hetzelfde type zijn (“baat het niet dan schaadt het niet”), dan zal ik niet nalaten ze te proberen en er hier vroeg of laat mijn bevindingen over te rapporteren.

12 gedachtes over “actimel”

 1. L.casei Imunitass en actieve bifidus en al: niet echt m’n ding.
  Ook Alex Agnew heeft daar een fijne mening over…
  (moest de link verkeerd zijn: excuses, maar geen kans om et te testen alhier…)

 2. Tuurlijk helpt dat niet. In de meeste van die drankjes zitten niet eens de bacteriën waarvan de fabrikant beweert dat ze er in zitten. Niet dat het anders veel zou uitmaken voor het resultaat.

 3. Ge moet daar geld voor vragen 😉

  Ik heb ook ooit Actimel gedronken, gewoon omdat het in de koelkast stond. Dat was wel eens lekker, maar een verschil merkte ik ook niet.

 4. Echinacea Purpurea, te krijgen in de apotheker, homeopathisch en wetenschappelijk bewezen immuniteitsversterkend. Het smaakt echter wel alsof de duivel 10 kilo selder heeft gegeten en daarna op uw tong pist. Maar ja.

  Maar ik zou eerder zeggen: meer vitamientjes, jongen, veel meer. ’s Ochtends 4 sneden bruin brood, een glas vers fruitsap (niet uit zo’n witte fles of Chiquita-plastic dinges) en minstens twee stukken fruit per dag. Goed lunchen, en des avonds afwisselend eten. Niet meer snoepen na 20h, anders hebt ge’s ochtends geen honger.

  Of ook: ga eens langs een goede osteopaat.

  Of ook: koop eens de kookboek van VELT, of The truth about food van de BBC.

  (PS: sorry dat ik als een moeder klink)

 5. Ik wil je echt wel eens mijn flesje Lotagen bezorgen, waar ik het je vroeger al over gehad heb. Hurts like hell, maar is daarna beter. Ook voor die aften die zodanig diep zitten gebrand dat het midden al bloederig is.

 6. Tanden poetsen met zendium (alle andere tandpasta’s, ook die voor gevoelig tandvlees, geven bij mij aanleiding tot) en als je toch iets voelt verschijnen hextril mondwater. Voor wat het waard is. Het helpt bij mij en ’t schaadt niet.

 7. Bedankt voor het aanbod, Gudrun. Maar de kans is groot dat ik het ooit al geprobeerd heb.

  @mie: zendium inderdaad. Ik poets dan ook mijn tanden al, hm, ik denk twintig jaar met zendium 🙂

  @Gerrit en marc: Echinacea heb ik ook al gehad. Ik heb gedurende zo’n tien jaar de homeopathische methode geprobeerd. Osteopathie, chiropraxie of acupunctuur nog niet.

  @johan: ik ben geen vegetari

 8. Vorig jaar heb ik een eindwerk gemaakt over het tekort aan licht en de gevolgen daarvan op de mens. Doordat de zon op de huid schijnt, maakt de opperhuid VitamineD aan. Vitamine D is ook te vinden in vette vis, nu ondermeer door de reclame wereld bekend als Omega 3.
  VitamineD is voornamelijk nodig voor de aanmaak van fosfor en calcium, zodat je gezonde botten en tanden hebt (mss is dat de oorzaak van de aften). Ook de epifyse speelt een rol. Dat is het lichtgevoelige orgaan in de hersenen. Dit orgaan produceert melatonine. Hier wordt je biologische klok mee geregeld, en misschien ook ontregeld. Te veel melatonine levert constant een vermoeidheidsgevoel.
  Normaal gezien heb je als mens, om aan je dagelijkse hoeveelheid VitamineD te komen, elke dag 10min zon op je gezicht en handen nodig.
  Wie weet helpt dit een beetje. Kom gewoon veel buiten en geniet van elke zonnestraal. En neen, dit is geen kwakzalverij, ik heb er een jaar rond gewerkt en stond er eerst ook maar wat sceptisch tegenover. Veel succes!

 9. Sinds ik tandpasta zonder schuimmiddel gebruik, heb ik aanzienlijk minder last van aften. Ik gebruik nu Sensodyne gel. Er is over dit fenomeen een doktoraatsthesis geschreven meen ik mij te herinneren.
  Lees ook eens het volgende (van Wilipedia) :
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Afte

 10. drink al jaren actimel -puur of met fruit- helpt mijn weerstand niet te verbeteren en ja ik ben ermee gestopt, het heeft geen zin meer daar mijn eurokes in te steken, ik zou zo zeggen : verse melk van de koe maar daar is moeilijk aan te geraken, yacult, campina ,eentje elke dag na de maaltijd na 15 dagen resultaat…. allemaal reclame

Reacties zijn gesloten.