het grote sensor probleem (ii)

Bij Foto Rembrandt konden ze mij dinsdag niet meteen verder helpen (zie deel 1). Ze waren bereid mijn camera door te sturen voor herstelling, maar ik zou hem dan wel makkelijk drie-vier weken kwijt zijn. Toen ik opperde dat ik hem volgende week moest hebben, omdat ik foto’s zou nemen op Jazz Middelheim, suggereerden ze dat ik de camera beter zelf kon gaan aanbieden bij ETB in Roosendaal (een uurtje rijden van Gent).

Een daguitstap! Henri was enthousiast, en zo zetten we vanochtend rond 11u aan naar Nederland. De afspraak was om 14u, dus dat gaf ons nog wat tijd om ergens langs de autostrade te eten. Zoonlief koos voor het Van de Valk Motel (en restaurant) De Wouwse Tol in Bergen op Zoom. *kuch* Bij de Noorderburen is het –ver(r)assing– nog steeds mogelijk om te roken in de ruime gelagzaal –al waren er gelukkig redelijke afscheidingen tussen rokers en niet-rokers. We hebben anderhalf uur over onze lunch gedaan –Henri is een verschrikkelijk trage eter– waardoor we net vijf minuten voor tijd op onze afspraak present gaven.

Na meer dan twee uur wachten bij ETB (het was ondertussen kwart na vier geworden), volgde het verdikt: “we kunnen die sensor niet reinigen meneer, die moet vervangen worden. Er zitten allemaal kleine krasjes op de sensor, bent u zeker dat daar niemand is aan geweest?”

“Natuurlijk! Er komt niemand aan dat toestel, behalve ikzelf. En ik ben niet aan die sensor gekomen. Het toestel is gelukkig nog onder garantie.”

“Helaas meneer, dat valt niet onder de garantie. De sensor vervangen kost 1.200 EUR plus werkuren plus BTW.”

*slik*

“Een toestel van vier maanden oud? Hoezo geen garantie?”

“Daar kunnen wij niet over beslissen, meneer. Wij zijn enkel een hersteldienst. Ik raad u aan dat met uw dealer op te nemen.”

Gelukkig passeerden we Antwerpen op de terugweg, dus ben ik nog even binnen gesprongen bij Foto Rembrandt. Ik heb er mijn toestel achtergelaten, morgen trachten ze de vertegenwoordiger van Canon te bereiken om verder te zien wat ze kunnen doen. “We houden u morgen zeker op de hoogte.”

9 gedachtes over “het grote sensor probleem (ii)”

  1. @Michel: wreed bedankt voor het aanbod –ik hou het zeker in gedachten. Het enige probleem is dat ik zo’n maand geleden natuurlijk net mijn Nikon 70-200 VR heb verkocht. Er is niemand met een Canon body op overschot?

  2. je kan natuurlijk ook mijn 80-200. 2.8 nikon gebruiken op de camera van Michel.

    back to Nikon(t’is even slikken natuurlijk:-))

  3. Je mag mijn D200 en 70-200 lenen als je wil. Heb drie batterijen en kan Demus zijn verticale grip wel schooien.

    Je kan de camera oppikken wanneer je wil. Ik ga zelf de zondag naar Jazz Middelheim, dus dan kan je hem aan het einde van de dag teruggeven.

    Heb hem toch niet nodig. Zit op pukkelpop te fotograferen. Met een gsm…

Reageren niet meer mogelijk.