toegift

Gisteren zat de krant (DM) alweer niet in de bus. Het komt de laatste tijd steeds meer voor –een ziekte waar we alleen met DS last van hadden toen we een tijdje op twee kranten geabonneerd waren.

Niet zolang geleden had DM overigens beloofd de Gentse abonnees, die tijdens de staking van De Post een tijd lang hebben moeten missen (lees: zo’n 10 dagen), op gepaste wijze te verrassen voor de geleden ongemakken. De abonnees zouden daarvan verder per brief van op de hoogte worden gebracht. Dat hadden ze breedsprakerig in hun krant geplaatst.

Ondertussen mochten wij die brief ontvangen.

Beste abonnee,

Zoals u ongetwijfeld weet, zorgde de staking bij De Post in Gent (gestart op 11mei) voor grote problemen met de verdeling van De Morgen. Hierdoor heeft u uw favoriete krant een tijdje moeten missen.

In naam van De Persgroep Publishing (uitgever van De Morgen) bied ik u hiervoor mijn oprechte excuses aan.

U bent de gemiste exemplaren echter niet kwijt: uw lopen abonnement wordt verleng voor de gemiste kranten, en dit met 7 exemplaren.

Wij wensen u alvast nog veel leesplezier met De Morgen.

Voor meer informatie kan u steeds bij onze abonnementenservice terecht op telefoonnummer 027454 25 91

Met vriendelijke groeten,

Jurgen Boschmans,
Verantwoordelijke Abonnementenservice De Pergroep Publishing

Beste Jurgen, vergeef mij, als ik enige ontgoocheling in mij voel opwellen bij het lezen van uw brief. Het is niet dat ik uw –ongepersonaliseerde– brief niet op prijs stel, maar ik had me toch iets anders voorgesteld bij de verrassing die het geleden ongemak zou verzachten. Toch iets anders dan datgene waar we eigenlijk recht op hebben, namelijk de kranten waarvan u eigenlijk belooft dat we ze elke dag netjes in onze bus zullen vinden. De kranten, waarvan we er als abonnee geen enkel zullen missen. Tenminste, zo laat u toch optekenen als twee van de 6 goede redenen om een abonnement te nemen.

Die verrassing, dat hoefde bovendien niet hoor, ik had best genoegen willen nemen met een verlenging van het abonnement. Maar dan had u natuurlijk beter niet zo’n beloftevolle aankondiging in uw krant laten plaatsen.

U komt, beste Jurgen, een beetje over als het marketing type, en dan bent u zeker bekend met de leuze ‘underpromise, overdeliver‘. Misschien een tip voor een volgende keer?

5 gedachtes over “toegift”

  1. Neem gewoon een abonnement dat niet via de post gaat en je hebt altijd je krant op tijd en wellicht veel vroeger dan nu. Hier bij ons (= Brugge) is dat in ieder geval toch zo. Om 6u30 – 6u45 hebben wij onze krant.

  2. Brief niet gezien en zeker meer dan 6 exemplaren gemist. Ja, mager beestje inderdaad.
    En niet via de Post: wij deden het lang via een krantenleverancier. Zeer content van maar toen ging de brave man met pensioen. Zijn opvolger nam het niet zo nauw en meestal kwam de gazet pas toe na 8 uur, als ik al weg ben. Ook niets mee, natuurlijk.

  3. In mijn brief stond dat ik recht had op drie dagen verlenging van mijn abonnement. In het begin van de staking heb ik denk ik drie mails gestuurd, op het einde heb ik ze nog eens gemaild met te mededeling hoeveel dagen ik de krant niet gekregen heb. Ik mailde over die drie dagen en kreeg als antwoord “geen zorgen, we zullen ook rekening houden met uw telefoontjes”. Terwijl ik niet over telefoontjes heb gesproken en zeker niet getelefoneerd heb.

    Deze week was er opnieuw een technisch probleem in de drukkerij in Lokeren waardoor de Post te laat de kranten heeft gekregen, gisteren had ik dus twee kranten

  4. @priegelaar: over het tijdstip hebben wij niet klagen. *als* de krant er is (in 97% van de gevallen dus) zit ze om 6u30 in de bus.

  5. In mijn brief kreeg ik 2(!) verlengdagen voor de staking, ondanks meerdere e-mails van mij aan hen, en het antwoord dat mijn abonnement telkens verlegd werd met de gemiste krant. We zullen maar hopen, zeker. Overigens vind ik de mensen op abo-dienst van DeMorgen best wel vriendelijk. En ook bij dePost kreeg ik woensdag een vriendelijke reactie en excuses, maar helaas geen krant, ook niet de dag daarna, alhoewel dat beloofd was. En ook al een paar keer een àndere krant gekregen, HLN of all things. Ach, het vertrouwen in overheidsdiensten…

Reageren niet meer mogelijk.