zebrapad(en)

Beste automobilist,

Het lijkt u misschien vreemd, maar de Europabrug telt wel degelijk twee (2!) zebrapaden. Eentje daarvan bevindt zich aan de lichten langs de kant van de Neermeerskaai, het andere bevindt zich –o wonder!– langs de kant van de Gordunakaai. Een korte afstand, ik ben mij ervan bewust. Voor beide zebrapaden dient u evenwel te stoppen als er iemand aan het oversteken is.

En meneer, als u dan toch moet stoppen voor de rode lichten aan het tweede zebrapad, waarom insisteert u dan om op het eerste zebrapad –nota bene vlak voor mijn voeten– tot stilstand te komen? En juffrouw, extra gas geven om mij in de gietende regen vooral niet door te laten op het zebrapad –terwijl u mij van ver had kunnen zien oversteken indien u op dat moment niet overijverig naar een ander radiostation had zitten zoeken– getuigt van veel onvoorzichtigheid.

Maar ach, ik kan mij voorstellen dat die paar seconden voornaamheid voor u van levensbelang waren. Ik heb er mij dan ook niet druk in gemaakt. Maar meer dan beleefdheid, zou ik u toch willen vragen even aan de veiligheid te denken. Er ligt wel degelijk een zebrapad. En ik zou niet graag het kind zijn dat u de volgende keer helemaal over het hoofd ziet.

Dank.

4 gedachtes over “zebrapad(en)”

  1. Het is al een tijd in onbruik geraakt, dat stoppen voor het zebrapad. Sommige automobilisten moeten eens wat vaker de fiets of de stap nemen, zeker bij regenweer.

  2. Als de auto passeert eens een klopke op geven. Chauffeurs verschieten zich dood en beseffen dat ze in het vervolg wat voorzichtiger moeten uitkijken voor hun wandelende medemens. Toch in mijn utopische wereldverbeterende brein.

  3. Wel zien dat die kerel in z’n auto dan niet stopt om onnozeliteiten uit te halen, verkeersaggressie is echt geen nieuw fenomeen meer ondertussen.

  4. Gisteren ondervonden dat zelfs de combinatie regen en kinderwagen niet meer werkt om automobilisten te laten stoppen voor een zebrapad. Liever nog snel even gas geven want ja, dat duurt zo lang hé moeder met kind laten oversteken… Gelukkig zijn er ook nog veel vriendelijke chauffeurs (allez, sommige dagen toch;-))

Reacties zijn gesloten.