hartslagmeter

Het lijkt me toch interessant om zo’n HRM aan te schaffen. Ik train eigenlijk mijn tempo nog steeds wat op het gevoel, en dat is waarschijnlijk niet ideaal.

Dit beschouw ik voorlopig als mijn opties:

 • Suunto t3. Er is ook nog een Suunto t4, maar het enige voordeel op de t3 is dat er een Suunto Coach bij zit, die een soortement trainingsschema kan opstellen. En er is een Suunto t1, maar die heeft geen “Training Effect” optie, iets wat me dan weer wel interessant lijkt. Bij de t3 zit ook een logbook, dat 15 runs opslaat. Er kan ook een optionele foot pod voor bijgekocht worden, waarmee snelheid en afstand kan worden bijgehouden. Maar dat ding moet je eerst calibreren (en daar heb ik geen zin in).
 • Polar RS200 (maar Lien heeft daar niet zo’n goede ervaringen mee precies).
 • Garmin Forerunner 305: een pak duurder dan de andere twee, maar kan ook een pak meer. In de Garmin zit een GPS, die afstand en snelheid opslaat, veel accurater dan de Suunto of de Polar of de Nike+iPod. En er is een Garmin Training Center, zowat de enige software die ik heb gevonden die ook op Mac werkt (behalve Nike+iPod), die vorderingen bijhoudt, en meteen ook toelaat het toestel te programmeren voor intervaltraining.

De kans is groot dat ik voor de Suunto t3 ga. De afstand+snelheid info die ik van de Nike+iPod krijg volstaat, en het (potentieel veel betere) GPSsysteem ziet voorlopig nog te groen achter de oren om geld aan uit te geven. Bovendien train ik op tijd en niet op afstand (en om die afstand te meten –binnen drie weken moet/mag ik een afstand van 5k lopen– zal de Nike+iPod wel volstaan). Als ik ver genoeg gevorderd ben, wordt zoiets nuttig, maar zover staan we nog lang niet.

Het ware bovendien helemaal interessant mochten Polar en Suunto eens aan Mac software voor hun toestellen denken. En aan een deftige web interface. En dan communities uitbouwen, zoals NikePlus reeds tracht (overigens, in de linkerkolom vindt u sinds vandaag mijn statistieken, dank zij een wordpress plugin).

6 gedachtes over “hartslagmeter”

 1. Ik heb dat nog zitten denken, niet zo lang geleden, dat zo’n horloge met een gps in toch wel ongelofelijk handig zou zijn. In de mate dat het je toelaat van een parcours van ongeveer 5 kilometer uit te stippelen op gelijk welke plaats waar je bent natuurlijk.

  Als je op reis bent of zo en je weet je weg nog niet goed, moet zoiets immens handig zijn.

  Nu doe ik mijn vader dus de afstanden afrijden met zijn kilometriek op zijn fiets, handig is anders.

 2. Kleine waarschuwing : mijn nike+ kit laat het telkens afweten wanneer ik deze samen met polar hartslagmeter (rs100) gebruik. Heeft iets te maken met draadloze signalen die elkaar voor de voeten lopen…

  @ Joke : probeer http://www.gmap-pedometer.com eens. Zo kan je je vader misschien wat werk besparen.

 3. Ge moogt de mijne gerust een paar weken uitlenen zulle, als ge wilt. Kunt ge zelf eens testen, de beste manier om uit te vinden wat je wilt.

  En Bollaert, ge zijt nen nog grotere gadgetfreak dan ikke. Pas begonnen met lopen en moet meteen al het sjiekste gerief hebben! 🙂

  Ah en als ik zou mogen opnieuw kiezen: de Garmin!

 4. Die Garmin komt er bij mij aan, zodra ik weer wat geld heb (die Canon 70-200mm was, zelfs met allerlei kortingen nog een serieuze hap uit mijn budget). Ik hoef niet per-sé een Garmin met hartslagmeter, maar zou wel eentje willen die zowel hardlopen (met begeleiding/tegenstander) als fietsen doet 😉 Aaahhh…. wat zijn gadgets toch leuk.

 5. Wij hebben thuis een Garmin fiets- en wandelgps, en dat ding (het is eigenlijk al de tweede, de eerste hebben we teruggestuurd) valt altijd uit bij schokken. Handig is anders. Ze weten het bij Garmin, van die lijn, en toch…

  Ook niets dan miserie met de kaarten van Garmin, niks aan de hand als je pc én gps het uithouden, maar is er iets met een van de twee, dan heb je het vlaggen. Dure kaarten die je niet meer kan gebruiken omdat ze geregistreerd staan als al in gebruik en dergelijke meer. Pas na veel foefelen en mailen en bellen naar Garmin is het in orde gekomen.

  Geen Garmin meer voor mij.

 6. Mij lijkt de Polar CS300 wel wat !
  Een toestel waarmee je gewoon kan lopen, maar ook veel features heeft om uw fietstraining bij te houden !

Reacties zijn gesloten.