zaterdagje

Dit stuurde ik vanochtend naar de mailing lijst van Het Project (het was een beetje inderhaast geschreven, dus ik heb er nu wel de spelfouten uitgehaald):

Er staat voorlopig al een kroniekje op, de rest zal moeten wachten tot later. ’t Is weekend, en bovendien terrasjesweer. Ik heb een kleurenfilm in mijn fototoestel gestoken, ga langs bij de tattoo-madam voor een check-up, ga daarna in de Marimain aperitieven, om nog eens daarna soep te eten in de Vooruit, en dáárna misschien al eens op de kermis rond te gaan kijken.

Misschien zie ik nog wel ergens GBers op mijn pad?

En zo geschiedde. Een SMS-je en wat verdere afspraken op de lijst later, zaten we met een halve Projectgroep op de kermis te lanterfanten.

Al is onderwijl de zoon naar een verjaardagsfeest getrokken, en heb ik een muskaatnootrasp en een plat à tatin bijgekocht. Ik ben zot van muskaatnoot.

7 gedachtes over “zaterdagje”

  1. en zo vol-le-duh overbodig. Ge kunt dat alleen maar voor tarte tatin gebruiken. Hoeveel keer maken jullie tarte tatin? Bruno? Michel?

  2. Oh, en om op uw vraag te antwoorden: ik heb nog nooit Tarte Tatin gemaakt 🙂

    Ik had er dan ook nog geen geschikt panneke voor :p

  3. Hoe zeer ik de pannen en pottenvan Le Creuset ook heb, is een tarte Tatin ook pefect te bakken in een doordeweekse relatief lage bakvorm (en met enige handigheid ook in een ronde cakevorm met losse bodem: de truuk is dan: schuif de tarte op een bord, leg er een ander bord bovenop en draai ze om, verwijder eerste bord). Andere truuk is de bodem eerst bedekken met alufolie, zodat de vorm niet mee carameliseert, wat nogal wat scheelt bij het proper krijgen. Telkens uiteraard handig een bord op de vorm leggen na het bakken en gezwind omdraaien zonder de tarte te breken. Er is een officieel genootschap rond de tarte Tatin: http://www.tarte-tatin.com. Vergeet er geen ciderke bij te drinken 😉

Reacties zijn gesloten.