films 200702-03

Twee maand in één keer. Vorige maand ben ik het vergeten / had ik geen tijd om mijn filmlijstje online te zetten. Deze maand is daar maar bitter weinig nieuws bij gekomen, want ik heb ontdekt dat ik eigenlijk alleen maar tijd heb om series te bekijken. Die zijn korter, en het geeft niks als je al eens halverwege in slaap valt. Ideaal om tien-vijftien minuten bij te ontspannen voor het slapengaan.

Maar goed, op twee maand tijd heb ik toch een aantal films gezien –voornamelijk tijdens ziekteverlof, want in de cinema ben ik nog steeds niet geraakt sinds… erm, sinds het Filmfestival, denk ik.

Vergeet al die twee (of één) sterren, hieronder, dat is allemaal gewoon tijdverdrijf. The Crucible is echt wel zo cliché als het groot is; Thirst is erger dan pulp; The Jackal verveelt nadat je hem een tweede keer hebt gezien (en het is mijn vierde keer denk ik); idem voor Swordfish (zelfs met Halle Berry in ondergoed); en Torque, tsja, ’t is met motoren en al hé. In From The Night? De TV stond gewoon aan en ik was te lui om te zappen. What can I say?

Ontgoocheling van de maand: Lady in the Water. Het scenario rammelt langs alle kanten, is totaal ongeloofwaardig, en is noch voor kinderen noch voor volwassenen. Op een manier maakt dat deze film erger dan de bovenstaande, want die hebben tenminste minder pretentie. Enfin, we zien wel wat The Happening brengt?

Anderzijds had ik The English Patient nog nooit gezien, en was dat voor mij –ik was waarschijnlijk in the mood— een aangename verrassing. Ik hou wel van onmogelijke liefdesverhalen, en hoewel Ralph Fiennes ondertussen voor dat soort zaken getypecast wordt (The Constant Gardener iemand?) bleef ik toch met plezier rondwentelen in romantische melancholie. Maar goed, ik zeg het u, ik was in the mood, en ziek ook, als ik mij niet vergis.

Aanrader is Peter & the Wolf, een korte animatiefilm (30 min) van Suzie Templeton. Het bekende verhaal with a twist, maar niet zo erg dat het de puristen zou laten steigeren. Zeer bekijkbaar met kinderen, Henri was er weg van –net zoals wijzelf.

 1. The Crucible / Nicholas Hytner / 1996 / VTM / *
 2. Frailty / Bill Paxton / 2001 / KA2 / **
 3. Lady in the Water / M. Night Shyamalan / 2006 / DVD / *(*)
 4. Thirst / regisseur / jaar / KA2 / *
 5. Peter & the Wolf / Suzie Templeton / 2006 / DVD / ***
 6. The Jackal / Michael Caton-Jones / 1997 / VT4 / *(*)
 7. The English Patient / Anthony Minghella / 1996 / VijfTV / ***
 8. In From The Night / Peter Levin / 2006 / VijfTV / *
 9. Swordfish / Dominic Sena / 2001 / KA2 / *(*)
 10. Torque / Joseph Kahn / 2004 / VT4 / *

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(films vorige maand –enfin: januari)

Een gedachte over “films 200702-03”

 1. Peter & The Wolf! Ik heb de film al jaren niet meer gezien, maar laat mij de titel horen en ik kan het muziek keihard in mijn hoofd laten afspelen. Dat is zonder twijfel het deuntje dat het meeste indruk op mij achtergelaten heeft aller tijden. Snif. Ik ga dat nu wel eens terug opzoeken ze, dat is mijn dagdoel!

  (wat een dagdoel, jong)

Reacties zijn gesloten.