films 200701

Geen uitschieters, deze eerste maand van het jaar, maar over het algemeen toch aangename films om zien. Ik heb de cinemazalen nog niet gehaald, hopelijk komt daar deze maand beterschap in. Wegens tijdgebrek geen uitleg meer bij de films overigens, behalve zo’n snelle blurb. Tenzij de films uitermate goed of slecht zouden zijn.

In het kader van opvoeding en awareness wordt hier op het werk (on)regelmatig een film vertoond. I Know I’m Not Alone dacht Michael Franti, en onder dat mom vertrok hij naar het Midden Oosten. Vaak interessant, maar nog net iets vaker een beetje de indruk dat het gaat om een Michael Franti videoclip. Leuk moment: als een Israëlische grenswachter tijdens een gesprek vraagt of hij wil stoppen met zo nerveus op zijn gitaar te tokkelen, antwoordt Franti: “I’ll stop if you take your finger off the trigger.” (En dat wordt allemaal zeer vriendschappelijk gezegd, zonder zweem van agressie.)

Maar goed, zelfs Swimfan viel (een beetje) te pruimen, al was dat voornamelijk door de ‘bevallige verschijning’ van Shiri Appleby; idem voor Kate Beckinsale in Van Helsing overigens. Perfect Day is dan weer een gezapige televisiefilm, met een feel good einde dat we ook in Wimbledon –met een ravissante Kirsten Dunst— terugvinden. In The Gathering, van de man die ons Not Without My Daughter en Wilde heeft ‘geschonken’ dwalen onze ogen af naar Christina Ricci, in een verhaal dat nogal tamelijk redelijk voor de hand liggend is, met een plot dat sinds The Sixth Sense opnieuw overal wordt uitgebuit. Ten slotte waren er Heat en Don’t Say a Word, twee onderhoudende actiethrillerschietfilms, waarmee u gezellig uw tijd kan verdoen. Heat zou een betere quotering kunnen krijgen, ware het niet dat Pacino echt wel weer getypecast is. Een one trick pony noemen ze zoiets/zoiemand geloof ik. Nog goed dat er actrices zijn om naar te kijken.

  1. Heat / Michael Mann / 1995 / VT4 / **
  2. Swimfan / John Polson / 2002 / KA2 / *
  3. Van Helsing / Stephen Sommers / 2004 / VT4 / *(*)
  4. Perfect Day / David Richards / 2005 / Vitaya / *(*)
  5. Don’t Say A Word / Gary Fleder / 2001 / KA2 / **
  6. I Know I’m Not Alone / Michael Franti / 2005 / DVD / *(*)
  7. Wimbledon / Richard Loncraine / 2004 / VijfTV / **
  8. The Gathering / Brian Gilbert / jaar / KA2 / **

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(films vorige maand)

Een gedachte over “films 200701”

Reacties zijn gesloten.