Old Skool members

Update for Old Skool members, was het veelbelovende onderwerp van de flickr e-mail die op de laatste dag van januari in mijn inbox terecht kwam. Een beloning voor de trouw van het eerste uur?

Helaas. Flickr verplicht haar oudste gebruikers om te switchen van een Old Skool account naar een Yahoo ID! account. Onder het mom van vernieuwing, features die anders moeilijker te implementeren zijn, worden de oude accounts voor 15 maart verplicht zich bij Yahoo te registreren. Zelfs mijn nickname is daar reeds lang gereserveerd, dus heb ik mij moeten wenden tot een (nog) prozaïscher alternatief.

De (old skool) flickr gemeenschap is niet bepaald enthousiast, en velen hebben dan ook al te kennen gegeven hun account op te zeggen en flickr te verlaten. Voorlopig laat ik het voor mijzelf niet zo’n vaart lopen, al is het wel een goede gelegenheid om de concurrentie eens te bekijken.

Bij PictureSync hebben ze een pagina met Photo Sharing Services waarmee hun software compatible is. 23 ziet er interessant uit, zoto is verschrikkelijk traag, webshots ziet er zeer 2punt0 uit, maar geen van alle kunnen ze aan flickr tippen. Verheyen tipt ook nog photohost pbase, en kunstzinniger omgeving Art Limited (een beetje zoals deviantART misschien). Nah. Ik denk dat ik het nog wel even uithou bij flickr.

12 gedachtes over “Old Skool members”

 1. Dag Bruno

  Noem me een ignoramus, maar wat is er op tegen – behalve indd het nicknameprobleem- een account aan te maken bij en te mergen met Yahoo?

  Groet

 2. Goed punt, Lamazone – totnogtoe is er niet veel tegen in te brengen.

  Aan de andere kant ben ik ook zo’n old-school-member die een schitterende site als Flickr niet graag opgeslokt ziet door een Amerikaanse multinational, al was het maar omdat ik van de term alleen al braakneigingen krijg.

  Noem me gerust conservatief.

 3. ’t Is voornamelijk gelijk Djivy zegt hé, globalisme en verandering en zo.

  Flickr is ondertussen natuurlijk al langer een deel van Yahoo.

  Maar goed, ik ben niet echt opgezet met de gedwongen verandering van login naam (flickr alias en toestanden blijft gelukkig hetzelfde). Wat evenmin grappig is, is dat je eenmaal je inlogt met je Yahoo ID, je ook bent ingelogd op het Yahoo! network. Getuige daarvan, als je uitlogt, krijg je volgende boodschap:

  “Though you are now signed out of Flickr, you may still be signed in to the rest of the Yahoo! network. Also sign out of the Yahoo! network?”

  Terwijl ik helemaal niet gevraagd had om bij Yahoo! in te loggen. (En ja, Google is wel degelijk anders: daar moet je je voor elke service afzonderlijk inschrijven.)

 4. Ik heb daar ook over geschreven en ik ben daar ook-niet-erg-over-te-spreken. Volgens mij zijn ze daar bij flickr ook niet al te blij maar worden ze verplicht door Yahoo.

 5. En dan nog Bruno, als je van de andere Yahoo-diensten geen gebruik wil maken, maakt dat toch geen ene moer verschil uit. Wil je het wel, dan heb je het voordeel dat je niet meer opnieuw moet inloggen.

  Bovendien betekent ingelogd zijn op het Yahoo-netwerk niet automatisch dat je al ingeschreven bent op de andere diensten. Je moet nog verder registreren.

 6. Ik snap die reflex wel. Mijn tenen beginnen lichtjes te krullen als ik de mergers hoor aankondigen. Anderzijds: ik heb nog geen negatieve gevolgen gezien van het flickr-yahoobondgenootschap. Dat inloggen stoort mij voorlopig niet.

 7. Oké, eerste negatieve gevolg: Yahoo heeft ongevraagd content van Flickr, van de users dus (aka jouw en mijn foto’s) gebruikt voor commerciële doeleinden, nl het uitbouwen van sites als . Zie bvb http://wii.yahoo.com/

  Flickrfoto’s getagged met “wii” komen in de stream op de HP terecht. Ik ben niet helemaal op de hoogte van copyright-wetgeving en de exacte bepalingen van de Creative Commons License, maar het doet in elk geval het debat oplaaien en stuit op hevig verzet…

  Meer op de Flickrfora:
  http://www.flickr.com/forums/help/33173/
  en
  http://www.flickr.com/forums/help/32752/

  Ik denk dat ik bij deze mijn (bovenstaande) vraag heb beantwoord :oS

 8. Heet op de hielen van het contentdoorgeefluik: de reclame.

  Pietel had het er al over: http://www.pietel.be/archives/2440

  Searchpagina’s zijn trouwens ook geregeld verdeeld in 2 kolommen met de gesponsorde resultaten links, al is dat niet bij elke zoekopdracht het geval.

  Suffice to say, I’m not a fan.

Reacties zijn gesloten.