TV-tips

Laat ons eens twee TV-tips geven voor vanavond: The Italian Job en Oldboy. Ik heb beide films vorig jaar in maart gezien, en er bestaan onaangenamere manieren om uw vrijdagavond door te brengen.

The Italian Job is een remake van de gelijknamige versie met Michael Caine in de hoofdrol (en die ik –nog steeds– niet heb gezien). Get in. Get out. Get even. is een van de taglines voor deze actiefilm, met Mark Wahlberg en Charlize Theron. Na een eerste perfecte diefstal, wordt Charlie Croker (Wahlberg) door een van zijn medewerkers opgelicht. Een jaar later beramen de overblijvende bendeleden een plan om de buit terug te winnen. Onschuldige ontspanning, perfect om uw televisie-avond mee te beginnen.

Te zien op VT4 om 20u30.

Om 22u30, als het afgelopen is en de reclame begint, spoedt u zich naar het toilet, haalt u een nieuwe lading nootjes, schenkt u de glazen nog eens vol, en dan kan het echte werk beginnen.

Want om 22u30 (tot 00u45), kan u op KA2 –in de reeks Cult Night– Oldboy zien, van Chan-wook Park. Oldboy, zo wordt verteld, past in de (voorlopige) trilogie gevormd door Sympathy for Mr. Vengeance, Oldboy zelf, en Sympathy for Lady Vengeance. Na vijftien jaar gevangenschap, wordt Oh Dae-Su vrijgelaten, met de opdracht de persoon die hem van zijn vrijheid heeft beroofd, in maximaal vijf dagen tijd terug te vinden. Wat volgt is sterke, confronterende cinema, waarbij u voorbij het geweld moet kunnen kijken. Het geweld is functioneel (zoals men dat van naakt ook beweert –vrouwelijk naakt is ten andere *altijd* functioneel), en het verhaal werd zeer goed opgebouwd.

Kijken!

8 gedachtes over “TV-tips”

 1. Geweldig, ik kan mij wel laten verleiden om naar Old Boy te kijken, The Italian Job heb ik al gezien (en fijn bevonden).

  Dank voor de tip! (Hoewel, dat zullen we nog zien ;))

 2. Jawel. Dat komt omdat ik eerst had geschreven “zoals dat van naakt ook wordt beweerd”, en dat ik dat daarna heb gewijzigd naar “zoals men dat van naakt ook beweert”, om het passief te vermijden. Bedankt!

 3. ik heb die film op dvd gelukkig 😉
  ii ben dus niet aan ’tkijken ik ben wel aan ’tkijken naar uw functioneel in bedl gebrachte vrouwen in bikini al dan niet op de juiste plaats…
  lol
  ’tmoet niet altijd jazz in opatuur zijn h

Reacties zijn gesloten.