week van de smaak

Bij Het Project doen we mee met de Week van de Smaak. Elke dag post iemand van de schrijvers een recept, of een aanzet daartoe. Bij voorkeur heeft dat min of meer iets met Gent te maken. Dus ja, dat Gentse recept komt er ook op –vandaag zelfs.

Straks post ik hier ook een receptje –dat eergisteren fotografisch werd gedocumenteerd– ter voorbereiding van het recept dat ergens volgende week op Het Project wordt gepubliceerd. Maar eerst vermeid ik u nog even met wat trivia.

In mijn Express GB aan het Noordstation, waar ik nu al dagelijks een kilo of zo mandarijnen/clementijnen ga halen, kosten beide citrusvruchten ondertussen al evenveel: 2,99 EUR per kg. Waarmee ik nu ook zonder gewetensproblemen de goedkopere mandarijnen met de clementijnen kan mengen.

Gisteren hebben we de dag (en de geheime afspraak) afgesloten in de Martino. En voor de eerste keer heb ik een beetje spijt dat ik een chees-egg heb genomen. Bij de suggesties stond immers een Steak Rossini, die Tessa bleu liet serveren. Zoals ze het zelf omschreef: “een kloeke steak, met daarop zo’n zacht stuk foie gras” (en schijfjes truffel). “Compliments au chef“, riep Pascaline naar haar broer. Als understatement kan dat tellen.

2 gedachtes over “week van de smaak”

  1. Die steak Rossini, Dames en Heren, dat was echte topklasse (ik ben een nogal veeleisend restaurantbezoeker, maar op deze schotel had ik helemaal niets aan te merken): een bleu gebakken goed uit de kluiten gewassen steak (leek mij filet puur), knapperig van buiten, warm rood van binnen, daarbovenop heerlijk krokant gebakken smeltende foie gras (echte lever, zo geen commerci

  2. succelent: zo een heerlijk woord, helemaal toepasselijk bij wat duidelijk overheerlijk gerecht was!

Reacties zijn gesloten.