ochtendfilm

Grrrmbl. Mijn gezicht trekt langs links en rechts, gloeit, en de spieren in mijn linkerschouder en mijn nek doen pijn. Gevolgen van een paar uur in een t-shirt frontstage te staan (inclusief regen); ik zal de enige wel niet zijn. Maar ik kan absoluut niet ziek worden voor donderdagochtend. Ik moet woensdag ergens naartoe waarvoor ik in redelijke gezondheid moet verkeren, en wat ik niet wil uitstellen. Daarna wil ik gerust een week ziek zijn. T.t.z. tot maximaal de 10e ’s avonds, want de 11e beginnen de press previews voor het FF –enfin toch voor mij, want ik heb te laat ontdekt dat ze eigenlijk al de 10e beginnen, en ik vrees dat ik die extra dag niet meer bij mijn verlof ga krijgen.

Daarnet reeds Windkracht 10 – Koksijde Rescue gezien (volgens IMDB is hij precies nog steeds in post-productie), en ik ben er redelijk van overtuigd dat de film volle zalen zal trekken. Voor elk wat wils, zowel man als vrouw, actie als tranen, retro als hip (soundtrack met Absynth Minded zingt Iggy Pop, The Machines, 2 Belgen, Machiavel, Daan en Sandrine), Veerle Baetens als Kevin Janssens.

Nog een paar uur doorbijten, en dan ga ik Tessa afhalen aan Centraal om naar het (uitverkochte) concert van Axelle Red in de AB te gaan. De bespreking van Windkracht 10 volgt donderdag –eerst te lezen op Het Project natuurlijk. Oh ja, de film opent vrijdag de previews –er zijn nog 52 plaatsen beschikbaar.