fotoshop

Het was mij al verscheidene keren met lichte aandrang gesuggereerd, toch maar eens Fotoshop (de winkel, niet het homofone programma) te proberen voor de ontwikkeling van mijn foto’s. Steendam ligt echter aan de gans andere kant van Gent, en het heeft dan ook geduurd tot we er eens tijdens de openingsuren moesten passeren, eer we de winkel binnenstapten.

Pierre Anckaert Project (viii)

Woensdagmiddag bracht ik er mijn eerste filmpje van Jazz in ’t Park binnen. “Klaar voor morgen rond de middag?” vroeg Mr. Fotoshop. Toen ik vroeg wat de meerkost zou zijn, indien ik het de proofs en de scans toch vandaag zou willen, was het antwoord: “geen meerkost, het hangt er alleen van af of ik tijd heb.” Amper vier uur later mochten we de bestelling al afhalen.

Frederik Leroux Quartet (x)

Helaas. Toen Tessa het pakket ging afhalen, bleek er een kleine vergissing gebeurd (die we pas thuis ontdekten). Ipv mijn z/w foto’s zaten er proofs + scans van de familiekiekjes van een ons verder onbekend gezin in de verpakking. Een kleine tegenslag, want na Henri’s kleine chirurgische ingreep –we waren toen toch met de wagen– gingen we opnieuw bij Mr. Fotoshop langs. En jawel, mijn foto’s lagen –op normaal formaat geprint– te wachten in het pakket van dat andere gezin.

Er werd geen enkel probleem van gemaakt, noch door Mr. Fotoshop, noch door ons. We kregen de grote afdrukken gewoon gratis mee, en de proofs en de scans zouden tegen diezelfde avond voor ons klaar liggen.

Frederik Leroux Quartet (xi)

Ondertussen heb ik er vrijdagavond mijn tweede filmpje binnengebracht, en zaterdag zonder verdere problemen afgehaald. Over de scans ben ik zeer te spreken, meer dan bij Alltech. Ook de prijs is gunstiger: 12 EUR voor ontwikkeling, proofs, én (lage resolutie-)scans. Ik denk dat ik in het vervolg toch maar die ommetoer ga maken voor mijn analoge foto’s.