4 gedachtes over “huggin’”

 1. Een bas is toch wel een fotogeniek instrument vind ik. Ikzelf zou geprobeerd hebben om de cadrage iets lager te nemen indien het stoeltje niet teveel zou storen (moest dat nu ook zo’n akelig glimmend en reflecterend ding zijn!). Naar mijn gevoel is er nu iets te veel achtergrond bovenaan. Misschien links en boven een beetje afsnijden? Of enkel links?
  Texier is en blijft een bijzondere verschijning en is een van mijn favoriete bassisten.
  Ge weet dat ik een pezewever ben, maar zou het niet beter zijn van die twee vlekjes in de achtergrond (links boven het hoofd) weg te retoucheren?
  Toch een mooie compositie.

 2. Wat die vlekjes betreft heb je zeker gelijk.

  De achtergrond boven heb ik bewaard voor die lichtcirkels; ik heb getest om te zien of een insnede niet beter zou zijn, maar dan zit hij veel te gedrongen in de foto. Ik had een paar foto’s gemaakt met de bas er volledig op, maar wat hierboven staat had ik echt op het oog. Bovendien ligt de grond voor de bas er veel te rommelig bij, ook al gezien de hoek die ik er met m’n 70mm (105mm met digitale cropfactor dus) had moeten nemen.

  (Tegen volgend jaar moet ik echt wel een groothoek hebben.)

 3. Allez, dan is het goed! Ik moet u eigenlijk bewonderen: het zijn toch dikwijls ondankbare omstandigheden waarin ge foto’s “moet” maken: meestal snoeiheet (alleen al van de lampen, bijna geen geschikte plaatsen, bijna altijd veroordeelt tot kikkerperspectief, moeilijke verlichting, … . Mijn hoed af!

Reacties zijn gesloten.