telenet anti-spam

Telenet biedt gratis een anti-spam dienst voor e-mail aan. Je kan de anti-spam uitlaten, of met een van twee opties activeren: ‘verwijder spamberichten‘ waardoor alle e-mail die telenet als spam bestempelt uit je inbox weggefilterd wordt, of ‘toon spam vermelding in onderwerp‘, waarbij aan de subject line van verdachte e-mail [SPAM] wordt toegevoegd.

Wanneer je bij die laatste optie toch een e-mail ontvangt die onterecht bedacht werd met spamcore, kan je de headers van die e-mail doorgeven aan telenet, zodat zij de afzender dan op een whitelist kunnen plaatsen.

Regelmatig stuur ik mijzelf een e-mail met een aantal interessante URLs (interessant genoeg om thuis beter te bekijken, maar niet interessant genoeg voor del.icio.us), en dergelijke e-mails worden steevast door telenet bestempeld als spam. Niettegenstaande dat ik ze van mijzelf naar mijzelf stuur. Ingeven op de whitelist haalt niet veel uit, want dan krijg ik deze respons:

Uw header werd reeds verwerkt en kreeg de status SPAM.

Duh! Alsof ik dat niet wist. Maar ik wil mijzelf op de whitelist plaatsen alstublieft. Eens horen wat ‘abuse’ te vertellen heeft…

[update] ze hebben gans mijn domein gewhitelist. Dank u, Telenet.

Een gedachte over “telenet anti-spam”

  1. Uw eigen mailadres is eigenlijk altijd een beetje kantje boord. Spammers gebruiken vaak je eigen mailadres omdat dit het minst opvalt en omdat je zo meestal voorbij de spamcontrole komt (want wie vertrouwt er zichzelf nu niet)? Daarom dat Telenet’s anti-spam het waarschijnlijk ook als spam ziet.

    Langs de andere kant, als het van Telenet naar Telenet verstuurd wordt, dan kan het toch geen spam zijn, want hebben alle Belgische (en Europese) providers geen anti-spam policy? 😉

Reacties zijn gesloten.