boeken 200606

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch

 1. The Good Life / Jay McInerney / 2006 / ****
  Koop dit boek! (En vervolgens:) Lees dit boek! Een liefdesverhaal met 11 september 2001 op de achtergrond. En op de achtergrond blijft het. Geen dwaas Amerikaans gezwets zoals het Vietnamtrauma, geen terroristen, maar het verhaal van twee mensen die elkaar ontmoeten in de nasleep van een ingrijpende gebeurtenis. Een aanrader.
 2. Studio Zes / Liza Marklund / 1999 / *(*)
  De thrillers die vorig jaar bij DM konden worden aangekocht. Ik ben wel benieuwd naar meer van Marklund, maar het is niet meteen mijn favoriet.
 3. Echo Burning / Lee Child / 2001 / *
  Nah, geen goede Child. Al te stereotiep, al blijft Child zich in het stof van de Texaanse zomer wentelen om toch maar te trachten iets origineels in zijn verhaal te krijgen. Blij dat dit niet de eerste ‘Jack Reacher’ is die ik heb gelezen. Allez, op naar de volgende.
 4. Anansi Boys / Neil Gaiman / 2005 / ***(*)
  Ewel, Gaiman is een verdomd goede verteller. Ik dacht even met een Harry Potter-variant te maken te hebben, omwille van de naam van het hoofdpersonnage, Fat Charlie. Niks bleek minder waar (gelukkig). Gaiman heeft weer een diepmenselijke, magisch-realistische vertelling afgevleverd, die zowat iedereen moet kunnen behagen. Eén minpuntje: American Gods was beter.
 5. Het Laatste Lijk / Londersele / 2006 / *(*)
  Hey, het is de zomer van het spannende boek voor iets. Londersele mag gerust bijgeplaatst worden in het rijtje Vlaemsche misdaadauteurs, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Plezant om Gent in de tekst te herkennen, en hij hoeft niet onder te doen voor Aspe of zo, maar op internationaal niveau stellen al die dingen niet veel voor, vrees ik.

(boeken vorige maand)