stap je fit

Gisterenavond, tijdens de rit naar het gelijkvloers vanop het achtste, is de lift op zowat elke verdieping gestopt. Het bijzondere was dat niet steeds mensen de lift inkwamen om helemaal mee naar beneden te reizen, maar van de tien mensen die mij kort gezelschap hebben gehouden, moesten er acht slechts één verdiepje lager (!) de lift opnieuw uit. De overige twee waren de lift binnengekomen op het eerste, vanwaar ze met mij meereisden naar het gelijkvloers, om vervolgens naar het vijfde te trekken.

Erg zat ik daar niet mee in, een van beiden was een wel zéér bevallige zwartharige jongedame, die mij dolenthousiast bonjour en au revoir toewenste. Met de nadruk op revoir. Maar ik dwaal af.

Neemt u ook vaak de lift om slechts één verdieping neer (of op) te gaan? Of maakt u wel wat meer gebruik van de traphal (indien u geen zware lasten mee te dragen hebt). Tijd verliest u er niet mee, door de trap te nemen –u hoeft immers niet op de lift tewachten– en u werkt meteen ook een beetje aan uw conditie (alle beetjes helpen).

6 gedachtes over “stap je fit”

  1. Hier MOET ik de lift nemen om tot het eerste verdiep te geraken. Trappenhal is slechts voor noodgevallen. Stom. Maar als ik naar het tweede of het derde moet neem ik altijd de trap. Uiteraard!

  2. ik neem nooit de lift. ik ben dankzij onze vijf verdiepingen-huis getraind in trappen. Veel trappen. En door die training gaat het veel rapper met de trap, eender waar.

  3. Same here, ik vlieg over trappen, zowel naar boven als naar beneden. Ik leef namelijk op het tweede verdiep, en loop tientallen keren per dag de trap op en af.

  4. Als je bij ons op het werk de lift wil nemen (wat maar voor maximaal 3 verdiepingen kan btw) dan sta je gewoon wortel te schieten voor je überhaupt in de lift geraakt. Ons beestje is net niet van voor de oorlog, heeft geen geheugen (merkt dus niet wanneer iemand van de tussenliggende verdieping ook op de knop heeft gedrukt en glijdt gewoon voorbij) en stijgt/daalt wel heel erg langzaam. Bovendien stopt het ding vaak net iets hoger/lager dan de vloer van de verdieping zodat je nog het risico loopt op een verzwikte enkel bij het in- of uitstappen. Redenen genoeg dus om steeds (of toch bijna altijd) de trap te nemen… En wat de bezoekers in de lift betreft; dat zijn vaak oude(re) boertjes dus daarvoor moet ik het ook al niet doen…

  5. trap op, twee verdiepingen en eerst aankomen (voor de lifters).
    trap af, ook twee verdiepingen en gelijk aankomen…
    Zou die lift dat speciaal doen?! Ik heb daar ooit een filmke van gezien…

Reacties zijn gesloten.