afwachten

Een tijdje gelden heb ik besloten te wachten met zulke boude uitspraken tot ik (meer) zicht krijg op wat de belastingen mij dit jaar gaan teruggeven. Staan ondertussen op het verlangenlijstje (in prioritaire volgorde):

 1. Een nieuwe helm; en wel de Schubert S1 Premium Sport. Ik rijd nog steeds rond met de helm die ik twee jaar geleden op het asfalt heb neergevlijd in Affligem.
 2. De Nikon D200, inclusief Batterijpak MB-D200 (voor verticale opnamen). Wat mij zeer aantrekt is de nieuw ontwikkelde, geavanceerde 11-velds AF (dezelfde als de professionele D2-serie), die de fotograaf de keuze toelaat tussen een 11-velds AF of 7 breedveld AF. Een grote stap vooruit op de 5-velds D70 AF. En ja kijk, dat is nu eens iets wat ik écht nodig heb.
 3. Een nieuwe monopod. Over mijn huidige poot (een cullmann) ben ik niet tevreden: aartsmoeilijk om vast genoeg te zetten opdat je geen tien-twintig centimeter naar beneden zou zakken terwijl je een klein beetje op je toestel leunt. Ik heb mijn zinnen min of meer gezet op de Manfrotto Neotec Monopod w/Safety Lock. ‘Goedkoop’ is duurkoop, is weer maar eens bewezen.
 4. Een nieuwe computer. Bij voorkeur een Apple-met-Intel; een Mac mini of een iMac; want hoewel de eerste performanter is, heb ik ook een nieuw scherm nodig (tenzij ik mijn ogen helemaal kapot wil maken met die 8 jaar oude CRT). Een Apple, ja, en zeker nu er bootcamp is.
 5. Een (betaalbare) groothoeklens. Max. 20mm, eventueel de AFS DX 12-24 f/4G, maar ik zou toch wel een iets grotere diafragma-opening willen dan f/4.
 6. Een flitsding. Maar nu dwalen we een beetje af, denk ik.

Waar blijven ze nu met hun belastingsbrief?

6 gedachtes over “afwachten”

 1. Bootcamp… Alsof je na een paar weken ooit nog Windows wil gebruiken… 🙂

  Steven (met Powerbook)

 2. Schubert S1 Premium Sport : Goede helmen, ik heb nen concept.
  Probeer uw helm in Duistland te gaan halen , veel goedkoper!!!(alle electro en moto benodigdheden trouwens).
  Maak er oneens een uitstapje van,wij weten nogwel een goed hotteletje :-).

  Mvg, Wouter.

 3. Hier heeft de belastingsambtenaar vorige week reeds op de bankrekening overgeschreven.
  Vriendelijke mensen daar…

 4. Die tweede aankoop is aan te raden. Niet alleen omwille van de AF. De body op zich is al een heerlijkheid om mee te werken.

  Die groothoek(zoom) is inderdaad problematisch. Daar moeten ze eens een antwoord op vinden.

Reacties zijn gesloten.