off

Gisteren ben ik met Jeronimo in het Begijnhof achter de Lange Violettestraat terecht gekomen. Daarvoor was ik al tijdig op het werk weggeraakt om Henri van school af te halen, én daarna nog tot in het Pand te geraken voor de Wetenschapsdag van de Vakgroep Inwendige Ziekten (UGent). Huh?

Op de agenda vindt u dit terug: 16.45 u Uitreiking van de Pfizer prijzen voor het beste doctoraat in de medische wetenschappen door dhr. Daniël Van Bellinghen (Pfizer). De prijs voor het beste doctoraat 2002-2003 ging naar Study of Homing, Differentiation and Expansion of Hematopoietic Stem Cells in Immunodeficient Mice, waarmee de vrouw van mijn leven op 25 juni 2002 gepromoveerd is tot doctor in de medische wetenschappen.

Deze week is daarmee officieel tot de week van de recepties uitgeroepen. Een receptie dinsdag op het werk, woensdag tijdens de persvoorstelling van De bijeneters, donderdag op de Wetenschapsdag, deze ochtend werden er cocktails geserveerd tijdens de persconferentie op het stadhuis, en vanavond volgt er nog eentje na weer een andere boekvoorstelling (Het einde van Jeroen Theunissen).

(Telkens ben ik ook in de stad blijven plakken voor een maaltijd, woensdag in de Vintage Winebar voor tapa’s, gisteren in het Lepelblad, en vanmiddag bij usage interne.)

Na het Lepelblad ging het in spoedtempo naar het Begijnhof, alwaar Artcinema Off-Off is gevestigd. Een verschrikkelijk leuke plaats. De eigenlijke zaal is met een zwart doek van een café gescheiden. Tijdens de voorstelling worden ook daar de lichten uitgedaan. In de zaal staat een ruime voorraad stoelen opgesteld, die oncomfortabel genoeg zijn om u tijdens de meest vermoeiende voorstelling wakker te houden. Niet dat het nodig was, want CloseUp van Fabrice Chan-Chiang is een verschrikkelijk onderhoudende film. Zo underground als maar kan, en zo Gents als maar kan, hadden we er alletwee plezier in de verschillende locaties te identificeren.

Drie jongemannen willen een kortfilm draaien, maar op zoek naar de geschikte cast, loopt alles plots enorm uit de hand wanneer een van de acteurs het op een loopje neemt met de realiteit. Het klinkt verwarrend, maar dit is geen saaie complexe bedoening. Je leeft echt mee (al wil je je niet onmiddellijk met de personages identificeren), en de situaties zijn bijwijlen bijzonder hilarisch. Let wel, het is geen comedy. De film is misschien nog het beste te vergelijken met C’est arrivé près de chez vous, dat een kleine vijftien jaar geleden furore maakte in onze contreien.

CloseUp speelt nog vanavond en morgen, telkens om 20u (slechts 5 EUR toegang). De moeite. (Off-Off ligt in Begijnhof ter Hoyen, Lange Violettestraat 237. Het staat voldoende bewegwijzerd in het Begijnhof.)

3 gedachtes over “off”

  1. 😉 nee ik vond het gewoon hilarisch hoe jij niet meer ij kwam van het lachen en toen je leffe triple de grond in kletste 😀
    maar heel sterke film en i love the underground!

Reacties zijn gesloten.