Robin Verheyen in Gent

Vorige week kon u bij Opatuur een geslaagd optreden van het Frederik Leroux Quartet bijwonen. Quartet – 1, want Gentenaar Frederik Leroux (guitaar), Peter Ehwald (sax), en Robert Landfermann (bas), stonden zonder Jonas Burgwinkel op het platfrom. Drums en vocalisten komen er nog steeds niet in bij Opatuur.

[FLQ] Frederik Leroux [FLQ] Peter Ehwald [FLQ] Robert Landfermann

Het was een aanrader, met een toegankelijke en soms verrassende set, die naar ons aanvoelen veel te kort duurde. Goede zaken duren nu eenmaal altijd veel te kort.

Vanavond is het dan de beurt aan Robin Verheyen (sax) en Harmen Fraanje (piano). Verheyen is de gedoodverfde Vlaamse belofte, met een behoorlijk indrukwekkend palmares. Zo won hij in 2004 met het Robin Verheyen Trio de competitie Jong Jazztalent tijdens de Gentse Feesten (het FLQ maakte toen deel uit van de competitie). Als onderdeel van de prijs mocht het trio, met Guus Bakker op bas en Toon van Dionant op drums, in 2005 het Blue Note Festival openen als voorprogramma van de McCoy Tyner All Stars.

Robin Verheyen Trio (1) Met Harmen Fraanje, bassist Clemens van der Feen en drummer Flin van Hemmen vormt hij het Robin Verheyen Quartet, dat onlangs haar naam heeft gewijzigd naar Narcissus Quartet. De eerste CD, Narcissus, werd onlangs opgenomen op het Belgische Label De Werf, en zal vanaf maart te kopen zijn. In de daaropvolgende toer zal het quartet ook weer te horen zijn in Gent (op 22 maart in de Vooruit).

Maar straks gaat het er dus nog even intiem aan toe bij Opatuur, waar u voor een miezerige 10 EUR twee (nog steeds) aanstormende talenten in duo te horen krijgt.

You know how to play that saxophone, zei Branford Marsalis. En volgens ons kan de man het weten.

Robin Verheyen, in duo met Harmen Fraanje, vanavond om 20u bij Opatuur (Citadellaan 17, vlak bij de bushalte); en met het Narcissus Quartet op 22 maart in de Vooruit, in het kader van de jazzlab series

(Deze entry is ook terug te vinden op gent.blogt)

Een gedachte over “Robin Verheyen in Gent”

Reacties zijn gesloten.