en als ge dat niet gelooft (bis)

Hey kijk, ze schrijven de nieuwsberichten bij Het Laatste Nieuws zoals de horoscoop. Ofte een variatie op hun eerder gepubliceerde Urban Myth nr 7556/78/553 (u las het hier eerst).

In plaats van Dievegge verstopt GSM in vagina (HLN 14/04/2005) krijgen we vandaag: Dievegge verbergt gsm in haar achterste.

De Roemeense politie zal de arrestatie van de 24-jarige dievegge Petronela Brandus niet snel vergeten. De vrouw was er in geslaagd de gsm van een buspassagier afhandig te maken, maar andere reizigers die de diefstal opgemerkt hadden, sloegen onmiddellijk alarm. Even verderop werd ze door agenten staande gehouden.

Ze fouilleerden haar, maar die zoektocht leverde niets op. De attente ordehandhavers besloten dan maar om het telefoonnummer in kwestie op te bellen en die tactiek leverde wel succes op: onder de jurk van de vrouw kwam een gedempte beltoon vandaan.

Brandus werd meegenomen naar het politiebureau, waar ze door vrouwelijke agentes verplicht werd zich volledig uit te kleden. Groot was hun verbazing dan ook toen ze de verdwenen gsm in haar… achterste terugvonden.

“We hebben al vrouwen gehad die spullen in hun bh’s of slipjes verbergden, maar dit was ook voor ons de eerste keer”, wist commandant Madalin Taranu over de niet alledaagse plaats van de vondst te vertellen. “Er moest zelfs een dokter aan te pas komen om de gsm eruit te halen. Nadien hebben we het toestel grondig gedesinfecteerd en terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.”

Er zit toch ergens iemand met een wilde fantasie…

(Al is Madalin Taranu wel degelijk inspecteur van de politie, en werd ‘het artikel’ reeds in enkele Roemeense kranten gepubliceerd (cfr de google search op Petronela Brandus).)