3 euro ’t stuk

Voor wie het nog niet wist, op 18-19-20 september is het tijd voor de Fortis Filmdays. Niet dat we daar veel spel van zouden maken, ware het niet dat een film gedurende die dagen voor ‘slechts’ 3 euro te bekijken valt, en dat je, in een gezonde aanloop naar Het Filmfestival, een aantal avant-premières toe krijgt.

Niet dat het meteen allemaal om onmisbaren™ gaat, maar toch. Wij doen ons best om in avant-première toch deze twee mee te pikken: Nochnoy dozor (omdat het te onwaarschijnlijk lijkt om goed te zijn) en Cinderella Man (omdat het precies dat soort films is dat tegenwoordig meer en meer de weg naar het grote publiek vindt). Bij gebrek aan beters komen daar misschien nog Broken Flowers (omdat Bill Murray, maar ook Julie Delpy meespelen) en Into the Blue (omdat we nu al weten dat hij geen halve ster waard is) bij.

Echter ook Dark Water (de remake van Hideo ‘The Ring’ Nakata’s Honogurai mizu no soko kara), Dear Wendy, El séptimo día, en als het echt moet Sophie Scholl liggen nog smachtend op ons te wachten.

Is het al herfst?