de schermen -of toch erachter

Tegenwoordig speelt er zich (te) veel achter de schermen af, maar hopelijk heb ik mijn plannen tegen volgende week volbracht, zodat ik een paar nieuwe dingen aan dit logje kan toevoegen. Nieuw, of herwerkt, het is maar hoe u het bekijkt.

Op het programma staan er eigenlijk slechts twee items

  1. De ontdekking van de Digital Image Workflow software (Capture One) van PhaseOne. Dat, en wat nachtfotografie, de combinatie waarvan mij toch maar naar RAW heeft doen overschakelen (tot nog toe werden alle foto’s in JPEG gemaakt –ik weet het, ik weet het). Waardoor ik meer tijd nodig heb (gehad) om mijn foto’s te bewerken. ’t Is ook altijd wat.
  2. WordPress 1.5: het zit al een tijd in mij gat te bijten (ik heb het gedownload een dag nadat het vrijgegeven was –maar met dat downloaden alleen schiet ge niet veel op natuurlijk). Het wordt tijd om eens iets anders dan MT te leren.

Maar kijk, ik ben met den enen ook op zoek naar photo(b)log software, maar ik heb mijn goesting nog niet gevonden. Als het zo blijft doorgaan, wordt het gewoon een oneigenlijk gebruik van WordPress.

(En wanneer komt collectorz voor mac uit?! Ik ben mijn eigen database beu wegens niet user friendly, en omdat het mij godverdomme zoveel gemakkelijker lijkt een stuk software de details te laten invullen. Ik zaag daar al lang over, ik weet het. En ik ben gewoon niet zo smitten van Delicious Library, dat, om maar iets te noemen, veel te USA-gericht is.)