Films 201302

 1. 6 Plots / Leigh Sheehan / 2012
  Tien kleine negertjes met potentieel maar te veel verwarring en Spielerei. Wedden dat ik al vergeten ben waar het over ging tegen het einde van de maand?
 2. Skyfall / Sam Mendes / 2012
  Mendes heeft dat goed gedaan. Niet zo goed al Casino Royale, maar het komt dichtbij: hedendaags, vol actie, met een voldoende arrogante Bond.
 3. Crowsnest / Brenton Spencer / 2012
  Zenuwuitdagend ‘reality’ gefilmd (lees: ik ga nog eens The Blair Witch nadoen), matig interessant verhaal, maar ghoh, wat een irritante plotwendingen en voor onaannemelijk domme mensen.
 4. Would You Rather / David Guy Levy / 2012
  Alweer een tien kleine negertjes verhaal waarin deelnemers moeten kiezen tussen twee opties die hen voor een moreel dilemma plaatsen. Het klinkt beter dan het is, maar het is toch min of meer onderhoudend.
 5. Rush Hour 3 / Brett Ratner / 2007
  Pulp filmpje dat verlichting bood tijdens de griep.
 6. Live Free or Die Hard (aka Die Hard 4.0) / Len Wiseman / 2007
  Pulp filmpje dat verlichting bood tijdens de griep.
 7. X-Men Origins: Wolverine / Gavin Hood / 2009
  Pulp filmpje dat verlichting bood tijdens de griep.
 8. Wreck-It Ralph / Rich Moore / 2012
  Een animatiefilm die uit misschien net iets té veel verschillende potjes probeert te eten. Al de verwijzingen zijn wel leutig, maar de film mist wat focus.
 9. Take This Waltz / Sarah Polley / 2011
  Mooie, ietwat bevreemde film over de keuze van een jonge vrouw (Michelle Williams).
 10. Argo / Ben Affleck / 2012
  Deze film, een gedramatiseerde versie van de Canadian Caper, waarbij zes Amerikaanse diplomaten uit Iran werden gesmokkeld in 1979-1980, heeft de Oscar voor beste film gewonnen. Zeker de moeite van het bekijken waard, al is er kritiek gekomen op de historische onjuistheden. De film kreeg echter ook de Oscar voor het beste aangepaste scenario (en beste montage).

(films vorige maand)