traag, maar …

De jazz CDs zitten er in tot en met de ‘B’ (op uitvoerder). Alles zit er maar heel basic in, op één enkele naam per CD.

Wat al onmiddellijk problemen geeft bij bijvoorbeeld de laatste B: Don Byron. Bij het album, Romance With The Unseen uit 1999, wordt Byron vermeld als errm ‘eerste auteur’ (uitvoerder), maar minstens even belangrijk is het gezelschap waarmee hij op deze plaat speelt (en dan hebben we het nog niet over de componist).

Het zijn niet de minsten, die meespelen op dit album: Bill Frisell, Drew Gress, en Jack DeJohnette. Die zouden kunnen gecrosslinked worden naar Pat Metheny, John Zorn, en de soloplaten van Frisell, om maar iets te noemen.

Ondertussen geef ik ook telkens de bar code mee; dat leek me nuttig voor het geval ik ooit naar een écht programma overstap. Zo kijk ik al een tijdje met ruime interessa naar Delicious Library, maar ook naar Books. Dat laatste is interessanter voor niet-Amerikanen: het zoekt in veel meer on-line databestanden, maar houdt helaas alleen maar boeken bij, en geen CDs of DVDs.

Ondertussen zitten we aan 416 CDs. Niet allemaal jazz, maar CDs van 2004 die in 2004 werden ingegeven (alle genres) + jazz tot en met de ‘B’ van Don Byron. Op naar de volgende letter.