Albums 2012 (I)

Eigenlijk ging ik met klassiek beginnen, maar ik bleef het maar uitstellen en ik kreeg net een bestelling van Rombaux binnen, dus toon ik bij deze nog eens mijn (toch aldaar) legendarische albumtapijt.

Het legendarische albumtapijt door Bruno Bollaert

 1. Sketches and Ballads / Full Blast & Friends / 2011
  Peter Brötzmann, Ken Vandermark, Thomas Heberer, Marino Pliakas, Dirk Rothbrust & Michael Wertmüller: als dat geen leutig luistermoment wordt, weet ik het ook niet meer.
 2. Modern Music / Brad Mehldau & Kevin Hayes / 2011
  Composed and arranged by Patrick Zimmerli; de Newyorkse componist en saxofonist is zich (opnieuw) in the spotlight aan het werken, eerst met deze plaat, en ondertussen is hij ook bezig met een stuk voor Joshua Redman met een strijkkwartet, een bassist en percussie. De première daarvan is voorzien voor herfst 2013.
 3. Bienestan / Aaron Goldberg & Guillermo Klein / 2011
  Doen verder ook mee, o.a. drummer Eric Harland en saxofonist Miguel Zenón. Bevat een bewerking van één van mijn favoriete jazznummers, All The Things You Are.
 4. What is the Beautiful? / The Claudia Quintet +1 / 2011
  John Hollenbeck presenteert The Claudia Quintet met vocals (Kurt Elling en Theo Bleckmann); de +1 komt door pianist Matt Mitchell.
 5. Samdhi / Rudresh Mahanthappa / 2011
  Het heeft er ongetwijfeld niets mee te maken, maar de titel van dit album laten me denken aan Baron Samedi, u ongetwijfeld bekend uit de James-Bondfilm (of het gelijknamige boek) Live and Let Die. We gaan voor de muziek.
 6. Before the Rain / Noah Preminger / 2011
  De naam Preminger associeert een mens eerder met Otto –, maar ik heb geen idee of deze jonge saxofonist verwant is met in 1986 overleden regisseur.
 7. Otrabanda / Sam Vloemans / 2011
  Ge moet daar zeker eens naar luisteren, Bruno. Bij deze.
 8. Donkere Golven / International Trio / 2011
  Dat internationale trio bestaat uit Joachim Badenhorst, Steve Swell en Ziv Ravitz, die hun in Brooklyn opgenomen en gemasterde muziek mochten uitbrengen bij De Werf. En verder dan Badenhorst moet ik niet lezen om van dit album te willen proeven.
 9. Praten Dialect / Nathan Daems Quintet / 2011
  Uit dezelfde Werfstal komt dit debuut van Nathan Daems, en iedereen die hen aan het werk heeft gezien weet dat (a) dit kwintet absoluut de moeite is (b) de Jong Jazztalent jury goed werk verricht.
 10. Smart Matter / Turtleboy / 2011
  Het schijnt dat dit goed is. Geen idee waar ik mij aan mag verwachten.
 11. A Dreamers’ Christmas / John Zorn / 2011
  Volgens Guy ‘windpokken’ Peters de beste kerstplaat ever.

(vorige lijst)

Een gedachte over “Albums 2012 (I)”

 1. 🙂 bwaja, normaal HAAT ik kerstplaten.
  die turtleboy vond ik niet zo overtuigend, de full blast knalt wel.
  die van het claudia quintet wil ik zeker eens horen, idem voor een paar andere

Reacties zijn gesloten.