Boeken 201201

  1. Infected / Scott Sigler / 2008
    Het vergt redelijk veel bereidwilligheid van de lezer om mee te gaan in de veronderstellingen van de auteur, maar wie bereid is de stap te zetten, krijgt aan dit boek toch wel behoorlijk wat plezier. Aliens, hatchlings en een mens die zonder verpinken in zijn eigen vlees snijdt; de grenzen van de verbeelding worden niet geschuwd. En er is een vervolg (waar ik binnenkort aan begin).
  2. Micro: A Novel / Michael Crichton & Richard Preston / 2011
    Tsja. Dit is Honey, I shrunk the kids voor een iets volwassener publiek. Weinig boeiend, weinig verbeelding, weinig vaart en vooral: heletegans voorspelbaar. Ik weet niet of het aan Richard Preston ligt, maar dit boek leest alsof het om een kladversie gaat die nog een keer of tien moet herschreven worden voor het vatbaar voor publicatie is geworden.
  3. Never too late / John Holt / 1978
    John Holt (1923 – 1985) was een schrijver en een onderwijzer, een groot voorstander van homeschooling. Hij werd bekend en gerespecteerd voor zijn boek How Children Fail (1964) en de opvolger How Children Learn (1967). In Never too late beschrijft hij hoe hij ertoe kwam om cello te leren op veertigjarige leeftijd. Eigenlijk gaan vooral de inleiding en het laatste hoofdstuk daarover, en beschrijft hij in de rest van het boek hoe hij eigenlijk steeds geïnteresseerd was in muziek. Die twee hoofdstukken zijn echter enorm herkenbaar. Aangename en leesbare non fictie, die evenwel niet voor iedereen even interessant zal zijn.

(boeken vorige maand)