Zenuwtjes

Hij is een beetje zenuwachtig voor zijn eerste echte examen, morgen. Ik heb hem nochtans de ganse namiddag weten studeren, met een toewijding die hij alleen van zijn moeder kan hebben. Ik heb in elk geval nooit de motiviatie kunnen opbrengen om zo te studeren als hij nu al doet. Morgen is het examen Klassieke Studiën (Latijn dus), en hij heeft alles mooi in stukken gedeeld: oefeningen gemaakt, zijn teksten allemaal opnieuw vertaald (jezus f-ing christ), de historische cultuur geleerd, en de woordjes herhaald.

“Och, Henri, ziet eens”, was het enige zinvolle dat ik vandaag kon uitbrengen, “ik heb die ganse pot studentenhaver leeggeten terwijl ik naar een dwaze film lag te kijken.”

En dan heb ik hem nog eens goed vastgepakt en in zijn bed gestopt.

8 gedachtes over “Zenuwtjes”

  1. Wens hem ook maar van mij (al kent hij me natuurlijk niet) succes…
    Bravo in ieder geval voor zoveel toewijding !

  2. Ik heb hier al ongelooflijk aan hem/jullie gedacht. In zijn mailtjes klinkt hij heel relaxed, maar dat kan ook zijn om zijn al-zo-overstresste mama niet nog meer te stressen ;-)), attent als hij is. Geef hem van mij ook nog een dikke succesknuffel, op het moment dat jij hard aan het werken zal zijn, lig ik te maffen… Zo erg. Maar kijk, vanaf zijn derde en vierde examen haal ik het vertroetelen dubbel en dik in.

  3. Bedankt allemaal. Ook veel succes voor Zelie natuurlijk! (Ze zijn al bezig ondertussen… en ik ben al zenuwachtiger dan hij was.)

  4. manmanman, ik dacht dat ik er voor de rest van mijn leven van af ging zijn van die examenstress maar helaas ben ik dus ook sterk vatbaar voor plaatsvervangende examenstress. Dubbeledikkeduim voor al wie dezer tijden examens doet.

  5. We wensen Henri heel veel succes met zijn examens!!!
    Vele groeten van Cecilia, Clara, Frederik en Vie

Reacties zijn gesloten.