Confituur van nectarines

Er is gelijk niets zo gemakkelijk als confituur maken. Gooi wat lekker fruit met wat suiker in een kookpot, laat even simmeren, laat een nacht trekken, warm weer op en laat een paar minuten op het kookpunt pruttelen, doe in potten, en hopla: confituur.

Confituur van nectarines door Bruno Bollaert

Benodigdheden

  • 1,5 kg nectarines (rijp, maar nog stevig)
  • 500 g Maxi-Fruit 3+1
  • het sap van een anderhalve citroen
  • wat blaadjes verse munt
  • één of twee vanillestokjes, in de lengte doorgesneden
  • vier-vijf draaien aan de pepermolen

Zo gemaakt

Dag 1, ’s avonds

Ontdoe de nectarines van hun vel. Dat gaat net zoals bij tomaten: dompel de nectarines even (een minuut volstaat ruimschoots) in kokend water, en schep ze vervolgens in ijswater. Maak een kruisje aan de onderkant, en u kan het vel er heel gemakkelijk aftrekken.

Verwijder het vruchtvlees van de pit, dat kan door ze te halveren, en opnieuw te snijden, of, als ze rijp genoeg zijn, door ze tot moes te nijpen. Heel gemakkelijk, nu het vel eraf is. U mag raden wat ik heb gedaan. Heel therapeutisch, koken.

Doe er de rest van de ingrediënten bij en warm op, tot het allemaal goed begint te bewegen. Haal van het vuur, giet alles in kom, dek af, en laat dit op een koele plaats (in de koelkast bijvoorbeeld) een nacht rusten.

Dag 2, ’s ochtends

Breng alles over in een kookpot, en laat tot het kookpunt komen. Laat nog een drietal minuten doorkoken, en verdeel alles over de confituurpotten. Haal er met een vork de vanillestokken uit.

Sluit meteen af, en laat minstens een dagje afkoelen voor u de eerste pot aanbreekt.
Confituur van nectarines door Bruno Bollaert

Smakelijk!

Een gedachte over “Confituur van nectarines”

  1. Ik zal het toch eens een keer proberen, confituur maken. Hebt gij toevallig nog goeie recepten voor iets met noten in? Ik heb hier een hoop noten die maar niet op geraken 🙂

Reacties zijn gesloten.