logging

Onlangs heb ik ontdekt dat Ranchero een nieuw stukje software in beta heeft vrijgegeven. Ranchero is bekend van NetNewsWire, een van de beste RSS readers voor OS X.

NetNewsWire had in vroeger versies de mogelijkheid om ook naar je weblog te posten. In de nieuwe (ook al beta) versie heeft men die mogelijkheid eruit gelaten. Daardoor wordt de RSS reader opnieuw een dedicated RSS reader, en geen feature bloated stuk software. Naast NetNewsWire heeft Ranchero nu MarsEdit gelanceerd, waarin het nu net die weblog posting software heeft ondergebracht.

Na een weekje testen, bevalt dat me zo goed, dat ik mijn entries niet langer via de browser ingeef, maar via MarsEdit. Via de editor heb je toegang tot alle mogelijkheden van MT, en bovendien kan je multiple categories meteen aanduiden (dus niet eerst posten, en pas daarna assign multiple categories aanklikken).

Postjes voorbereiden, save as draft, en later verderwerken. (Zonder angst dat Firefox nog eens crasht wanneer je een site met flash bezoekt of je je history probeert te raadplegen.)

Het enige wat ik mis is een auto save (as draft) optie. Voor de rest is er preview, options, multiple weblogs, enz. Net wat ik nodig had.

[MarsEdit is niet de enige –er is bvb ook ecto (heeft een versie zowel voor mac als voor pc).]

2 gedachtes over “logging”

  1. Jammer genoeg werken ze geen van beide op MacOS 9.
    Suggesties ?
    Ik moet anders toch eens denken over een upgrade.

Reacties zijn gesloten.