maten en gewichten

In dezelfde krant, op dezelfde dag: twee veroordelingen, allebei vrijdag, allebei in Antwerpen, en allebei hebben ze met het verkeer te maken.

De rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag persfotograaf Koen Fasseur (42) uit Merksem veroordeeld omdat hij in juni van vorig jaar zijn auto op de pechstrook parkeerde toen hij een foto wilde nemen van een vrachtwagen die was gekanteld op een brug over de Antwerpse Ring. Fasseur moet, ‘omdat zijn auto onrechtmatig stilstond op de pechstrook’, een boete betalen van 500 euro en kreeg van de rechtbank ook een rijverbod van 8 dagen opgelegd. Pol Deltour, secretaris van de Journalistenbond, zegt het vonnis ’ten zeerste te betreuren’.

Balans: 8 dagen rijverbod, en 500 EUR boete voor verkeerd te parkeren stil te staan waar het niet mag.

De rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag een 35-jarige verpleger die in mei van vorig jaar de Wilrijkse Helena Welvis (22) doodreed, veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, één maand rijverbod en een geldboete van 500 euro. De man werd vervolgd voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen, het niet verlenen van voorrang van rechts en voor alcoholintoxicatie.

Balans: 31 dagen rijverbod, een boete van 500 EUR en drie maand voorwaardelijk voor het doodrijden ‘onder invloed’.

Moet die man niet op zijn minst een gedragscursus volgen voor hij zijn rijbewijs kan terugkrijgen? Doodslag staat weer in de solden. Of wacht, er waren verzachtende omstandigheden die ze weer niet in de gazet schrijven omdat het niet sensationeel genoeg is.

Een gedachte over “maten en gewichten”

Reacties zijn gesloten.