Gent Jazz begint vandaag!

Vandaag start Gent Jazz met een paar kleppers van formaat. Kort even het programma:

18u30 – het Nathan Daems Quintet (winnaars van het Jong Jazz Talent concours vorig jaar): Nathan Daems (tenor & soprano saxofoon), Fulco Ottervanger (piano), Bart Vervaeck (gitaar), Simon Segers (drums), en Sebastiaan Gommere (contrabas). Een mens moet opletten met favoritisme in de Belgische jazz, maar ik ben Fulco en Simon muzikaal toch behoorlijk genegen.

20u30 – Michel Portal Bailador: Michel Portal (rieten), Nasheet Waits (drums), Ambrose Akinmusire (trompet), Harish Raghavan (bas) en Bojan Z (piano). Een fantastische cast; hopelijk bent u zozeer onder de indruk van Akinmusire als ik was tijdens zijn concert in De Werf.

22u30 – Sonny Rollins: de begeleidingsgroep doet er niet toe, wordt alom geroepen, en geef toe: u komt toch ook voor de man zelve. 80 jaar en nog steeds de saxophone colossus van weleer.

Vergeet evenwel niet van ook eens naar de Jong Jazz Talent Gent wedstrijd te komen kijken en luisteren. Vandaag on 16u speelt Ifa Y Xango: Viktor ‘Danny’ Perdieus (tenorsaxofoon), Filipe Nader (altsaxofoon), Niels Van Heertum (euphonium), Seppe Gebruers (piano), Laurens Smet (contrabas), Ruub Pensaert (drums & percussie), Sep François (percussie).

Toegang aldaar is gratis; als u langs het STAM naar de ingang van het festival stapt, zou u het niet mogen missen. Denk ik. Ik ga nu kijken, luisteren euh… en jureren. Tot straks!

Gent Jazz, van 7-10/7 en van 14-17/7/2011 op de Bijlokesite in Gent. Tickets zijn beschikbaar via Fnac en gentjazz.com. Een dagticket kost € 35 in voorverkoop; een festivalpas kost € 212. Het is ook mogelijk om drie dagen naar keuze te combineren in een driedagenpas voor € 79. Een driedagenpas is niet geldig voor de Special Nights.
(De vermelde prijzen zijn in voorverkoop en exclusief reserveringskost € 3.)