PMSfietsen

Kwam daarnet toch zo geen vrouwmens al pingelend op haar velo voorbij mijn wagen gereden zeker? Of ik altijd zo het fietspad versper voor de fietsers. Of zij elke maand last heeft van pms, vroeg ik dan maar. Hey, enige stereotypering is ook mij niet vreemd.

De wagen stond gewoon een stuk op het fietspad, terwijl ik de poort opende om hem te kunnen binnenrijden. Stilstaan plus binnenrijden duurt nog geen dertig seconden. Edoch, fietsende vrouwen en geduld gaan duidelijk niet samen.

Ondertussen is er trouwens meer dan plaats genoeg op het kamerbrede voetpad dat ze een paar jaar geleden in onze straat hebben aangelegd –samen met een net zo breed fietspad overigens. De hormoonlijdende juffrouw had niet eens moeten wachten. Niet dat ze dat heeft gedaan overigens.

(Niet dat auto’s en geduld beter samengaan. Als ik van op de straat achteruit richting poort rij, kijk ik altijd of er geen fietsers komen aanrijden. Desgevallend wacht ik geduldig tot ze voorbij zijn, alvorens op het fietspad te rijden –wat vaak resulteert in claxonnerende vierwielers. Die op hun beurt dan weer oedels van plaats hebben op de tram- en busbedding om uit te wijken.)

8 gedachtes over “PMSfietsen”

 1. Ik krijg het ook behoorlijk op mijn heupen van auto’s op het fietspad. Zelfs al is het maar voor 30 seconden. Overstekende kindertjes daarentegen, daar zou ik wel voor stoppen.

 2. Wel, ik kan helaas mijn wagen niet binnenrijden zonder én over het fietspad én over het voetpad te rijden. Een beetje hoffelijkheid werkt langs twee kanten –de fietser is daarin vaak de moeilijkste klant. En ja, ik fiets zelf ook. En ik loop/wandel/stap. En ik rijd met de wagen. En ik gebruik het openbaar vervoer. En er zitten overal rotte appels in maar gelukkig ook zacht-zoete perzikjes. Een beetje beleefdheid, wat empathie en een wil tot communicatie verrichten wonderen.

  1. Ik ben mijn bloglezen na het verlof wat aan het bijwerken en wil hier toch graag eens op reageren.

   Waarom moet je je auto op het fietspad zetten terwijl je je poort opent? Blijf gewoon met je auto op de rijbaan, daar dient ze voor en dat mag. (in tegenstelling tot op het fietspad stilstaan)

   En als dit andere automobilisten stoort, bedenk dan dat op het fietspad staan fietsers stoort (en in veel gevallen -niet dit specifieke- in gevaar brengt)

   Fietsers zijn over het algemeen heel verdraagzaam en stil, in tegenstelling tot auto’s, waar het gebruik van een claxon om rechten op te eisen zeer makkelijk en veel toegepast is.

 3. Even geheel naast de kwestie: ik vind dat ‘zacht-zoete perzikjes’ toch wel de prijs voor beeldspraak van de week verdient :).

 4. Een fietser die zich in Gent op het voetpad begeeft riskeert anderszijds wel een boete.

 5. Enkele maanden geleden zei ik hier in de comments dat ik het op mijn heupen krijg van auto’s op het fietspad. Twee weken geleden stond nog maar eens een geparkeerde auto op het fietspad toen ik ’s morgens naar het werk fietste. Ik heb hem links ingehaald – er was geen voetpad – en ben daarbij op de weg ten val gekomen. Resultaat: een gebroken schouder, kapotte bril, gehavend gezicht en vele weken uit circulatie. De geparkeerde wagen ging er netjes vandoor terwijl ik nog op de weg lag. Tot zover de hoffelijkheid van de autobestuurder. Dus automobilisten: bezint voor ge op een fietspad parkeert.

Reacties zijn gesloten.