Les Lacs de l’Eau d’Heure

Henri door Bruno Bollaert

Gisteren hebben we Henri afgleverd in Vergnies, vlak bij de Lacs de l’Eau d’Heure. Hij gaat er met de V.E.M. op muziekkamp, maar er zal ook nogal veel tijd zijn voor sport en spel. Het is voorlopig alleen voor de jongeren, maar volgend weekend mogen ook de volwassen meespelen. (Zonder mij, want ik zit op Gent Jazz, nietwaar.) We zijn een beetje vroeger daarheen gereden en hebben een beetje rondgeneusd aan dat meer (ja, we hebben over de barrage gereden), en hebben als heel vlot gevonden, ondanks een paar wegomleggingen. Hoe deden we dat vroeger toch, zonder gps.

Henri door Bruno Bollaert Henri door Bruno Bollaert

Hij verblijft in het maison de village in Vergnies, en ze zaten zich daar al allemaal goed te amuseren, toen de ouders druppelsgewijs weggingen. Op de terugweg zijn we nog in een lokale afspanning gestopt –heel erg veel was er (nog) niet in de buurt. De pizza’s waren goed, en goedkoop. Nog goed dat Wallonië nog in België ligt, of ik had geld moeten wisselen en grenscontroles moeten ondergaan. Of is dat niet meer nodig, tegenwoordig?

Een gedachte over “Les Lacs de l’Eau d’Heure”

  1. Tof, jullie kunnen zien waar jullie zoon verblijft. En het ziet er daar wijs uit. Bij ons is onzen oudsten (nog geen 8j.) deze morgen ook op kamp vertrokken met de scouts. Afgezet en uitgezwaaid hier op het dorp… verder mogen de ouders niet. Zelfs geen berichtje zoals “goed toegekomen” 🙁 … Nu ja, vrijdag ga ik hem daar (ook in de ‘walen’ en zonder gps !) wegschaken wegens “wij vertrekken op reis” : over de grens, en ik zal het u weten zeggen hoe dat nu zit met geld wisselen en die controles aan de grens :-).

Reacties zijn gesloten.