Vakantie?

’t Is vakantie. Dat betekent dat Henri geen school heeft en, bij hoge uitzondering, dat Tessa een weekje thuis is. (Juich!) Dat betekent dus ook, dat ze allebei kunnen meewerken aan mijn mega-opkuis-plan! Eigenlijk ben ik gewoon mijn bureau aan ’t herinrichten, maar dat blijft tussen ons.

In eerste instantie werd het archiefkot geschilderd, en achteraf door mij opgevuld, wat resulteerde in twee volle vuilniszakken overbodig gerief. Vandaag hebben we de kamer van Henri aangepakt: zijn kleerkast uitgemest, zijn hoogslaper uitgebroken (met dank aan mijn schoonvader voor de helpende hand), en mijn oud bed in de plaats gezet. Het is precies alsof hij in een balzaal huist (ik post nog wel eens een foto).

Het ging allemaal zo vlug en we zaten allemaal zo vol energie, dat ik helemaal vergeten was dat er vandaag een persconferentie was waarop het seizoen 2011-2012 van De Bijloke werd voorgesteld (gelukkig was er iemand anders voor Gentblogt aanwezig). Het jazzprogramma ziet er alvast heel geslaagd uit: Phronesis, Geri Allen (speelt ook op Gent Jazz trouwens), Portico Quartet, Jason Moran, Christian Mendoza, Robin Verheyen. Waar is mijn agenda hier ergens?