het circus

En als we dan toch schaamteloos uit DS kopiëren, blijven we nog even in Gent, met de problematiek rond het Circus Mahy.

De koepel is dus definitief verloren, net zoals de meer vergankelijke materialen die gebruikt werden. “Het commentaar van het onderzoek is kort: alles is rot”, zegt Versnick. “Het gevolg is bijvoorbeeld dat alle dakbedekkingen van hoofd- en bijgebouwen definitief verloren zijn”, zegt Didier Nachtergaele, de directeur van het SOB.

Weinig bemoedigend, en het wordt nog erger:

Het stadsontwikkelingsbedrijf heeft een financieel onderzoek uitgevoerd over de haalbaarheid van alle eventuele projecten. “Een voorzichtige vingeroefening voor we definitief beslissen over de aankoop. Het gaat hier over vertrouwelijke bedrijfsdocumenten. Cijfers kunnen we dus niet zomaar vrijgeven. We hebben in elk geval een minimumprogramma uitgetekend om het project zelfbedruipend te laten zijn. En dat is perfect haalbaar. Het gaat dan hoofdzakelijk over woningen, met ook enkele commerciële functies.

Que? Woningen? Commerciële functies? Gaan ze ons een nieuw Zuid Shopping Center geven? Of misschien de boel gewoon laten instorten (een ’toevallig’ gevolg dan waarschijnlijk van de slopings- of funderingswerken aan ’t Forum).

Op 10 oktober is er een debat over het Circus in de Theaterzaal van de Vooruit (van 11-13u). Allen daarheen!

Zoals bij de vorige entry was het ganse artikel terug te vinden op de site van DS, maar geen partner-plaats, dus geen link, wel een PDF-je met het volledige artikel (77Kb). Wederom: kopen, die krant!