Barcella – Mäâk – Van Herzeele

El Negocito Barcella Sessions met Mäâk en Jeroen Van Herzeele door Bruno Bollaert El Negocito Barcella Sessions met Mäâk en Jeroen Van Herzeele door Bruno Bollaert El Negocito Barcella Sessions met Mäâk en Jeroen Van Herzeele door Bruno Bollaert

U had er moeten bij zijn, gisteren in El Negocito, ook al voor de stoere bikers-zonder-bijhorende-motorfietsen die een fles whiskey soldaat maakten en de vriendelijkheid zelf bleken. Het volk kwam echter niet voor dát entertainment, maar wachtte geduldig tot de bikers het pand verlieten en zo het podium vrijgaven. Dat werd vervolgens ingepalmd, in het kader van de El Negocito Barcella Sessions, door (van links naar rechts op de foto’s) Guillaume Orti (altsax en –op de foto– c-melody sax), Jeroen Van Herzeele (tenorsax), Laurent Blondiau (trompet), Michel Massot (tuba en –op de foto– trombone)

El Negocito Barcella Sessions met Mäâk en Jeroen Van Herzeele door Bruno Bollaert

En terwijl de blazers even …uitblazen, drumt kersverse papa Giovanni Barcella gestaag verder.

Ze waren en pleine forme, de blazers van Mäâk (en Gio ook natuurlijk). Het Albert Anangoko Ensemble was er niet bij, de Europese première van hun project is pas voorzien op 18 november in het Zuiderpershuis. Daarna gaan ze op (korte) tournee, eerst door Nederland en nadien doen ze ook de Gentse Vooruit en Recyclart in Brussel aan. In Gent wordt het overigens een dubbelconcert met het Neil Cowley Trio, dat op zich weer kadert in een tweedaagse Jazz & Beyond deluxe.

Hou echter ook het programma van El Negocito in de gaten. Volgende week zijn er de De Cauter/Morel Sessions, gevolgd in december door de Lander Gyselinck Sessions. Daar tussenin zijn er een paar El Negocito XL‘s, waaronder, op 5 december, eentje met Steve Mackay (en Chantal Morte/Koonda Holaa/Brian Wolfe), die bekend is van The Stooges en Violent Femmes. Zeg niet dat ik het u niet wist.