Witte woede

Witte woede door Bruno Bollaert

Gisteren was de woede wit, hier aan de overkant van de straat. Ik kwam net terug van het lopen, toen de fietsers toestroomden.

Het ACV staat voor mijn deur, mailde ik gauw door. Enfin, voor de deur van de overburen zijnde de CD&V. Met een spandoek www.wittewoede.be. Gans de straat staat vol en ze overhandigen iets aan iemand hiertegenover.

Heel korte speech, veel boegroep tegen Stefaan Vercamer, parlementslid voor de CD&V, “weinig bewegingsruimte, tijd om er iets aan te doen”, streepke opruiende muziek, en hopla, de meute zet zich opnieuw in beweging, richting Bijloke. ACV & LBC-NVK, allebei in groene frakskes, en dan ook nog iets roods, met een soortement vrijmetselaarsteken en 1909-2009 op hun vlag. Hola. En blauwe frakskes ook: ACLVB. En nu nog witte t-shirts, en die zingen “Joke Schauvliege, wat is ze met cultuur van plan? Joke Schauvliege, daar komt helemaal niets van” op het refrein van I love rock ‘n’ roll van Joan Jett.

Voor een duidelijker uitleg verwijs ik u naar De Gentenaar: Non-profit werknemers voeren actie in Gent.

Witte woede door Bruno Bollaert Witte woede door Bruno Bollaert

2 gedachtes over “Witte woede”

  1. OK, dit vermag dus twee opmerkingen:

    1. Fijn dat ge weer aan het lopen slaat, maar pas dus op met die pezen en gewrichen… Kalm aan, b., zachtjes aan zodus dat het lijntje niet breekt!

    2. Parkeren ze nu ook al heelder vakbondsdelegaties voor uw poort???

Reacties zijn gesloten.