Jef Neve in Amerika!

Seattle, USA 2010

Jef Neve speelde vanavond voor de allereerste keer in de USA –en wij waren erbij (en vergastten hem na het concert op wat onverwacht Vlaams). José James en Neve startten de toernee voor hun nieuwe cd, For All We Know (uitgebracht op het Impulse label), in Dimitriou’s Jazz Alley, hier in Seattle. De ontvangst was, op zijn zachtst gezegd, nogal enthousiast te noemen. Neve kreeg ruim de tijd om te soleren –tot genoegen van het publiek, dat de pianist na elke solo met ruim applaus beloonde.

James en Neve toeren nog uitgebreid doorheen de Verenigde Staten en Canada, staan (o.a.) op de jazz festivals van North Sea, Umbria en Nice, en strijken neer op Jazz Middelheim met hun Coltrane project. In afwachting kan u alvast de cd in huis halen (ook te verkrijgen via iTunes).

(Oh, en het is Jeff Neff geworden tijdens de aankondiging.)

2 gedachtes over “Jef Neve in Amerika!”

  1. ‘For all we know’ kan je momenteel – als je snel bent – ook gratis beluisteren op de Nederlandse ‘Luisterpaal’ (VPRO). Mooi!

  2. ik neem aan dat het voor Jef Neve onverwacht was om jou daar tegen te komen? Lijkt me wel super zo’n ontmoeting en zalig om te kunnen zeggen aan andere aanwezigen dat Jeff Neff uit ons landje komt, niet?

Reacties zijn gesloten.