Seattle Mariners – Minnesota Twins: 4 – 5

Vorige keer waren we er niet in geslaagd om een baseball game mee te maken, Iedereen had ons toen nochtans op het hart gedrukt dat zoiets zeer de moeite waard was, alleen al voor de sfeer in het stadium tijdens zo’n wedstrijden. De eenzame voetbalmatch die ik in mijn tienerjaren heb bijgewoond indachtig, was ik destijds niet overtuigd door die woorden alleen, maar dit jaar had Tessa mij onder zachte dwang –en met reeds gekochte tickets– toch maar mee gekregen.

Seattle, USA 2010

Het was Memorial Day vandaag, één van de schaarse officiële vrije dagen. En hoewel het de ganse dag heftig geregend had –geen traditionele barbecue dus– brak de hemel rond 16 uur helemaal open. Geen wolkje aan de lucht, de plassen verdwenen op minder dan geen tijd, en de locals liepen weer helemaal in T-shirt en short rond alsof dit niet Seattle was, maar Waikiki Beach. Wij namen toch maar een fleece mee naar het Safeco Field, net zoals een regenjas. Het stadium is maar voor een kwart overdekt.

Seattle, USA 2010

De sfeer was fantastisch. Fans van beide ploegen zaten gemoedelijk tussen elkaar, niemand zat vijf minuten stil. Het publiek werd voortdurend geëntertained, niet alleen door het spel, maar ook tijdens de wissels, wanneer er quizvragen op het grote scorebord werden uitgezonden. En iederéén doet mee. The Star-Spangled Banner en ook America the Beautiful mochten vanzelfsprekend niet ontbreken, en al evenmin de ontelbare eetkramen en venters die op de tribunes drankjes en snoepgoed kwamen slijten.

Seattle, USA 2010

We hadden schitterende plaatsen. We zaten redelijk hoog, maar ons zicht op het veld gaf ons bijna directe toegang tot het spel. En hoewel we de spelregels niet echt kenden, waren we meteen mee met het gebeuren. Three strikes and you’re out, en als er drie spelers out zijn, worden de rollen (batting vs fielding) omgewisseld. Dat gebeurt voor elke ploeg negen keer (nine innings), zonder tijdlimiet.

De eerste paar innings lieten de Mariners zich vakkundig inmaken door de Twins, maar tijdens de laatste inning werd het heel nipt. Het scheelde een haar of de Mariners hadden Twins alsnog met verlies naar huis gespeeld, maar dan werden de twee Mariners op first en second base door de Twins nog net out getikt. Game over.