gratis

Jan Roegiers (Spirit) ziet het wel zitten. Aan DM vertelt hij Televisie en internet zijn basisbehoeften van een hedendaagse samenleving. Zoals de openbare weg moet iedereen er vrij over kunnen beschikken. We vinden dat iedereen gratis kabel en een gratis internetaansluiting moet krijgen, omdat wij een Vlaanderen willen waar iedereen over dezelfde informatie kan beschikken.

Jaha, graag. Maar volstaat dat wel? Als je dan toch gratis internet weggeeft, waarom krijg je er dan geen computer bij? Zonder computer geen internet. Come to think of it zonder TV toestel geen televisie (zelfs al heb je een gratis kabel).

En als iedereen over dezelfde informatie moet kunnen beschikken, mag je er meteen gratis abonnementen op de dagbladen bijgeven. On-line natuurlijk, want een mens moet mee met zijn tijd.

Maar waarom daar stoppen (of beginnen)? De telefoon is nog zo een basisbehoefte. iedereen moet gratis over een telefoonlijn kunnen beschikken. En, gezien de mens vandaag mobiel is, mag dat ook een mobiele lijn zijn.

En boeken, tijdschiften, magazines, gedrukte kranten. Ik zeg het u, de ganse informatiestroom moet gratis zijn, gesubsidieerd door de staat. (En wat de staat subsidieert wil ze waarschijnlijk ook controlleren –edoch dit geheel terzijde.)

Jan Roegiers voor Premier!

Al aast hij eerder op de job van Minister Van Vermaak en Vertier, want zie, hij is een grote fan van een publiek private sportzender, maar inhoudelijk moet Sporza behalve sport ook cultuurevenementen verslaan. Hey, ik heb een idee: schaf meteen Canvas af en noem het Sporza.

*zucht*

2 gedachtes over “gratis”

  1. Ja ok, maar Kennis == Geld, en als je ervoor zorgt dat Kennis = Gratis, en iedereen weet dat Geld != Gratis, dan zeg je dus tegelijk ook Kennis != Geld. Dus hebben we hier te maken met een contradictio in terminis. De informatiestroom mag/kan dus nooit gratis worden, anders zou volgens mij een scheur in het ruimte-tijd continu

  2. Jamaar, als Kennis == Geld en Roegiers zorgt ervoor dat Kennis = Gratis, maakt hijner dan niet van dat Geld = Gratis? Wat gaat de VLD daar dan weer niet van zeggen?

    Uw oplossing bevredigt in elk geval de groenen, want we zorgen ervoor dat niet alleen de aarde, maar ook de rest van het universum blijft bestaan als we tegen Roegiers ingaan.

    In elk geval, ’t zijn duidelijk de verkeerde mensen die in de regering willen zitten. Op welke lijst kan ik uw bolleke kleuren, zondag? *grijns*

    (Moet ge trouwens niet slapen om half drie ’s nachts?)

Reacties zijn gesloten.