Pffft. Ik geef het op. Die catalogus is gewoon niet bij te houden; ik verslind de zaken sneller dan ik ze kan ingeven. Het probleem is ook een beetje dat ik alles manueel moet ingeven, en voor deel dus ook op het internet moet gaan opzoeken (imdb en amazon links bvb).
Gisterenavond ben ik overstag gegaan, en heb ik de *pedia suite van Bruji aangeschaft. Ik heb een tijdje getwijfeld aan de Collectorz suite, maar die was bijna driemaal zo duur. Delicious Library was geen optie, want die vindt niks wat niet Engelstalig is. (Er is eigenlijk weinig veranderd in twee jaar tijd.)
Items toevoegen gaat wonderbaarlijk snel: het volstaat de UPC code (barcode) of een trefwoord in te geven, en de *pedia zet zich aan het werk. Ik heb zopas een plank stripverhalen ingegeven (een vijftigtal) in mijn bookpedia, en dat was in geen tijd gebeurd. De UPCs kunnen ook met iSight of een barcode reader ingelezen worden, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. En je kan er ook smart collections mee maken, een beetje zoals iTunes: “toon alle boeken van het genre fictie en in hardcover formaat”.
De *pedia’s laten ook toe de gegevens te exporteren, in HTML, BibTex & EndNote, naar de iPod notes (eindelijk mijn catalogus mee op zak), rechtstreeks naar .Mac, naar een FTP-server, en tenslotte ook als Tab Delimited Text of in het CSV-formaat.
We gaan eens wat films ingeven zie.
Spijtig dat ik je aankopen niet meer online zal kunnen volgen. Of zal je regelmatig een HTML-export doen?
Ik blijf voorlopig bij jouw catalogus-software (waarvoor ik zoals je weet een backendje heb geschreven waardoor inputten aangenamer werd).
Bovendien zijn er zeker heel wat cd’s die niet zomaar herkend zullen worden. Denk bijvoorbeeld maar aan die kleine Belgische jazz-labeltjes zoals bv. deze http://www.scene24.net/catalogus/item/138
Of kan je die dan manueel inputten.
Ik heb vorige week Open Media Collectors Database geïnstalleerd en ben aangenaam verrast door de mogelijkheden.
Je kan items rechtstreeks vanuit de applicatie opzoeken in amazon, imdb.com of DVDEmpire.com en via plugins kan je daar nog andere aan toevoegen.
Je kan ook bijna alles naar je eigen behoeften aanpassen en instellen.
De link: http://opendb.iamvegan.net
Een bizarre gewoonte om je media-aankopen in een databank op te slaan en deze dan open te stellen voor het publiek. Het lijkt wel voyeurisme.
In deze comment wou ik je vragen naar het nut van een dergelijk systeem. Maar na het lezen van de comments zelf heb ik mijn antwoord, denk ik, gevonden. Je vrienden kunnen op deze manier je aankopen volgen.
Er was nog een andere reden, en die vind je hier, onder doelstellingen:
http://catalogus.volume12.net/about/
Maar zo’n publieke mediatheek is niet erger dan een blog bijhouden hoor 😉
Zou de verzekering een dergelijke mediatheek zo makkelijk aanvaarden ? Zonder echte (foto-materiaal bv.) bewijslast ?