6 gedachtes over “Diorama (levensecht!)”

  1. Bruno, uw foto’s met uwen rolleiflex en die fuji reala iso 100 leveren altijd, vind ik persoonlijk, zeer mooie kleuren. Ik heb ook al een aantal keren die fuji reala iso 100 gebruikt op mijn rollei-kloon, maar ik heb het gevoel dat de kleuren toch iets anders lijken. Uw rollei is natuurlijk een 80mm en f2.8, terwijl mijn walzflex een 75mm en f3.5 is. Ligt dat daar aan ? Of bewerk jij je negatiefscans nog ?

  2. Mogelijks heeft de lens en de coating daar inderdaad iets mee te maken. Ik maak mijn foto’s bijna altijd met de lens volledig open (op f/2.8 dus), en laat ontwikkelen en inscannen door Dirk van Fotoshop Gent –een aanrader! (Doe hem mijn groeten als ge gaat.) Ik bewerk die scans zelf niet meer –behalve resizen en een wit kaderken errond plaatsen.

  3. En wat vraagt Dirk voor die ontwikkeling en scanning?

    Zeer vriendelijke mens aldaar! Stukken leukere ervaring dan Focilux.

  4. merci voor de reacties, maar ik ga al bij Dirk. Ge doet er mij aan herinneren dat ik nog een zw-w moet gaan binnen steken…. Zal hem inderdaad de groeten doen !

    De prijzen van Dirk zijn zeer schappelijk hoor : voor ontwikkelen, afdruk op 10×10 en scannen op 72dpi betaalde ik recentelijk 14.50 €

Reacties zijn gesloten.