zondag, zondag…

Het diner; met Koen en Johan, twee mensen die Tessa kent via hemato, congressen, etc. In een episode waarin ik –voor de verandering– nog eens in mijn vinger snij (zie foto), en meteen een stuk nagel en een stuk vinger wegsnij (het is iets erger dan het er op het stukske foto uitziet –maar niet écht erg natuurlijk).

koen - johan - duim
(BTW: mijn zoon de fotograaf: alle foto’s werden vandaag door mijn onze 4,5 jarige zoon Henri genomen. Hij steekt mij nu al moeiteloos voorbij.)

1.a. Aperitief
Maitrank (of zoiets). Wat suiker, wat cognac, wat witte wijn, en onze-lieve-vrouw-bedstro. Voeg één appelsien toe, laat iets meer dan een uur trekken, en giet het door een fijne zeef. Giet in de glazen (1/3) en voeg cremant toe (2/3).

1.b. De aperitiefhapjes
Snijd kubusjes uit een zalmfilet, en een tonijnfilet. Haal de kubusjes door een vinaigrette van citroensap, lente-uitjes, sojasaus en citroenkruid, en haal het dan door sesamzaad. Bak in een (gloeiend) hete pan.

2. Het voorgerecht
Pasta: zelfbereide pasta met rozemarijn; 1 kwartel per persoon (in de oven gebraad); bospaddestoelen ruim in boter gebakken; witte en groene asperges; passata van tomaten, oranje paprika, look, sjalotten en tijm.
Schik zoals een lasagna, en dien op.

(Dit is een variant op wat ik al had bereid voor mijn verjaardagsmenu in december. Het gerecht wordt de volgende keer nog verbeterd door de lasagne achteraf effectief op te warmen in de oven.)

3. Het hoofdgerecht
Lamsragout, Siciliaans in oorsprong. Venkel, olijven, lam (tsja), oregano, passata, bouillon. Een uurtje opstaan.
Gepresenteerd op couscous, met paprika’s en gestoomde baby-venkel.

4. Dessert
Pana cotta. ‘nough said (zie december; Tessa’s favoriete dessert).

Zeer geslaagde dag. En een stuk uit mijn vinger waard –het groeit toch terug. Ik ben regeneratief. Zoals een salamander. Echt waar. Serieus.