x-benen

About time dat de stad Gent Peter Vermeersch een beetje erkent:

Peter Vermeersch stadscomponist in Gent
Na een stadsdichter heeft Gent als eerste stad een stadscomponist. Sas van Rouveroij, de Gentse schepen van Cultuur, schuift de allround muzikant Peter Vermeersch naar voren, een van BelgiÎs origineelste componisten. Vermeersch volgt stadsdichter Roel Richelieu van Londersele op, die in opdracht van de stad vier gelegenheidsgedichten schreef.

Mijn moeder was een tijdje geleden naar FES gaan luisteren/kijken, de Armstrong Mutations, en was er nogal over opgezet. (Ze was dan ook heel tevreden toen ik haar met nieuwjaar de CD cadeau deed.)

In de tijd ben ik via-via nog eens op een paar uitspattingen van X-legged Sally binnen geraakt (via de Imschoot/Griffo connecties denk ik), en dat was altijd serieus de moeite. De CDs geven maar de helft weer van wat de groep indertijd bracht.

De muzikant en componist reageerde alvast laconiek op de bekendmaking van de titel. “Het is tof omdat het in mijn stad Gent is en plezierig omdat ik niet weet wat het inhoudt”, zei hij aan de telefoon vanuit New York, waar hij een project voorbereidt met jazzpianist Uri Caine.

[bron: DS 13/01/2004]