dak III

De werken aan het dak worden grootser met de dag. Vroeger was het nog gewoon dak vervangen, nu is het al zolder inrichten (later meer, incl. foto’s). En omdat het dak achteraan lager komt dan vooraan, geniet de derde verdieping nu ook nog mee. Al komt daar –sinds zaterdag– ‘gewoon’ een nieuw raam in.

De derde verdieping bevat achteraan een dakkapel. Een afzichtelijk onding dat er in de jaren zestig (of zo) moet bijgeplaatst zijn, en dat we vroeger al een beetje hebben laten opsmukken. Het spul had een plat dakje, en daar hebben we de roofing (moeten) laten vernieuwen, en we hebben het houtwerk laten schilderen.

Dat houtwerk blijkt nu –op zijn zachtst gezegd– verrot te zijn. De kapel is ook niet geïsoleerd, en het glas dat erin zit, is enkel glas (net zoals in de rest van het huis overigens –op de badkamer na). De jaarlijkse stookkosten, ik moet er geen tekeningske bijmaken waarschijnlijk.

De dakkapel gaat er dus uit, en in de plaats komen twee veluxen naast elkaar (het raam is te groot voor 1). Dit heeft als voordeel dat (1) de boel meteen geïsoleerd is, (2) de helling van het dak niet langer onderbroken wordt door een afzichtelijk uitstulpsel, en (3) dat het uitzicht naar achter toe onverminderd is. Er wordt ook al niet echt veel ruimte voor opgegeven, en de kamer (Henri’s slaapkamer) wordt er gezelliger mee.

Uitbreken die handel.