Gezocht: Jong Jazztalent

Goed nieuws: jonge jazzers hebben nog tot 15 maart tijd om hun demo in te sturen voor deelname aan het Jong Jazztalent Gent concours, editie 2009. Jong is hier te nemen zoals de kuifjelezer, van 7 tot 77 jaar. De jury is vooral op zoek naar ontluikend talent (nog voor het van de bomen valt), en daar staat –gelukkig– geen leeftijd op.

Voor wie twijfels heeft over Jong Jazztalent, vermelden we even een aantal muzikanten die het schavotje onder de Duvel Droomschiptent zijn gepasseerd: Jef Neve, Isolde Lasoen, Carlo Nardozza, en Robin Verheyen. Om maar iets te zeggen.

Naast roem en onvergetelheid zijn er ook prijzen die u daarnaar op weg helpen. Aan het concours is geen geldprijs verbonden, maar wel een aantal (betaalde) concerten op bepaald interessante plaatsen: een tournee met JazzLab Series, een concert op Gent Jazz Festival 2010, het slotconcert van Jong Jazztalent 2010 en concerten op Dinant Jazz Nights en Jazz Maastricht.

Er zijn geen beperkingen qua bezetting: van solo tot big band, van geheel akoestisch tot geheel elektronisch, en alles daartussen. 8 kandidaten worden uit de inzendingen geselecteerd, en die zullen dan van zondag 19 tot zondag 26 juli (jawel, tijdens de Gentse Feesten) optreden in het Duvel Droomschip in het centrum van Gent. Op maandag 27 juli wordt de winnaar bekend gemaakt.

Insturen vóór 15 maart, naar Gent Jazz Festival / Jong Jazztalent Gent, Abrahamstraat 9, 9000 Gent. Meer info, alsook het reglement, in het nieuwsonderdeel van de Gent Jazz site. Doén!