strips 200901

We zijn helemaal in de ban van Y: The Last Man aan het geraken. Voorlopig weinig rode draad in het verhaal, behalve dan dat hij de laatste man op de aarde blijft (duh), en dat hij nog steeds op zoek is naar zijn vriendin, die aan de andere kant van de wereld zit. Daarbuiten is er eigenlijk weinig consistent plotgegeven. Niettemin, het blijft onderhoudend.

Rose Hip is met de publicatie van de prequel begonnen, en dat is even erm… verlichtend als het gewone verhaal. Pulp, maar ik ken slechter tijdverdrijf.

Water Baby was de eerste poging tot de betere strip, vorige maand, maar die poging is helaas een beetje mislukt. Hopelijk biedt februari beters op dat vlak, en misschien vinden we wel wat inspiratie bij het festival van Angoulême.

Apollo’s Song van Osamu Tezuka (de mens van Buddha) daarentegen, mag meteen op de plank bij de grote klassiekers. Klassiek drama zoals we het veel te weinig aantreffen. Fantastische kwaliteit, zowel van tekenstijl, vertelling, structuur, plot en plotwendingen. Zonder vrees aan te schaffen en van te genieten.

Oh, en Les Démons d’Alexia lees ik gewoon graag. Een intelligente, ondernemende en sexy vrouw –doet mij een beetje aan de mijne denken, behalve dan dat die niet aan hekserij en al doet. Spijtig misschien, maar ge kunt niet alles hebben natuurlijk.

  1. Y: The Last Man Vol. 2: Cycles / Brian K. Vaughan, Pia Guerra, José Marzan / 2003 / **(*)
  2. Les Démons d’Alexia, Tome 5: Le Sang de l’Ange / Dugomier / 2008 / **(*)
  3. Water Baby / Ross Campbell / 2008 / **
  4. Rose Hip Rose, tome 04 / Tôru Fujisawa / 2008 / **
  5. Rose Hip Zero, tome 01 / Tôru Fujisawa / 2006 / **
  6. Rose Hip Zero, tome 02 / Tôru Fujisawa / 2006 / **(*)
  7. Apollo’s Song / Osamu Tezuka / 2007 / ***(*)
  8. Y: The Last Man Vol. 3: One Small Step / Brian K. Vaughan, Pia Guerra, José Marzan / 2003 / **(*)
  9. Y: The Last Man Vol. 4: Safeword / Brian K. Vaughan, Pia Guerra, José Marzan / 2003 / **(*)

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(strips vorige maand)