films 200812

Basic Instinct 2 is zo slecht dat ik er geen woorden voor heb.

Catwoman in de versie van Pitof is met grote probabiliteit de slechtste versie van de saga die ik ooit heb gezien, gelezen of gehoord. Alleen de fotografie is nog ietwat deftig. Jammer.

Cabin Fever haalt alle clichés uit de kast, inclusief een open einde dat plaats laat voor een sequel. Onderhoudend, maar niet… opvallend.

Trapped had een schitterende film kunnen worden, maar twijfelt tussen dialoog en
flutloze spanning, waardoor de film uiteindelijk mossel nog vis wordt.

The Clone Wars is een debiele manier om met een franchise om te springen. Slechte animatie, idioot verhaal, het haalt het niveau van gans de cyclus naar beneden. Geef mij toch maar acteurs, dankuwel.

–keerpunt–

Zowel Independence Day als I Am Legend tonen toch maar weer eens aan dat Will Smith wel degelijk kan acteren in het soort gevoellige machotype rollen waarvoor hij duidelijk ook graag gecast wordt. Het zijn geen diepzinnige films, maar wel degelijk gemaakte commerciële bedoeningen die mijn aandacht weten vast te houden.

Lucky Number Slevin is nog zoiets. Het teert een beetje op de plotwending(en) van The Usual Suspects, maar gezien er meer dan tien jaar tussen beide films zit, maakt dit het verhaal des te aanvaardbaar. Extra punten voor de goede poging, en als ze hem nog eens tonen, zal ik er opnieuw naar kijken.

De winnaar van december is –zonder enige twijfel– Basic Instinct, een film die na 16 jaar nog geen spikkeltje glans heeft verloren. Een spanningsopbouw zoals we die kennen van de betere de Palma en Hitchcock, mét de juiste muziek erbij. Femme fatales, en een beetje slonzige detective die zich net genoeg om de tuin laat leiden. Schitterende film van Paul Verhoeven.

 1. Lucky Number Slevin / Paul McGuigan / 2006 / 2BE / ***
 2. Independence Day / Roland Emmerich / 1996 / 2BE / **(*)
 3. The Da Vinci Code / Ron Howard / 2006 / DVD / **
 4. Star Wars: The Clone Wars / Dave Filoni / 2008 / DVD / *(*)
 5. Basic Instinct / Paul Verhoeven / 1992 / 2BE / ****
 6. Basic Instinct 2 / Michael Caton-Jones / 2006 / 2BE / (*)
 7. Blood Work / Clint Eastwood / 2002 / 2BE / **
 8. Catwoman / Pitof / 2004 / VT4 / *
 9. Trapped / Luis Mandoki / 2002 / 2BE / **
 10. Cabin Fever / regisseur / 2002 / DVD / *(*)
 11. I Am Legend / Francis Lawrence / 2007 / DVD / **(*)

(27 films meer gezien dan vorig jaar.)

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(films vorige maand)

2 gedachtes over “films 200812”

 1. ik bedoelde dus: basis instinct blijft idd overeind na al die jaren, al is het ook jaren gelden dat ik ‘m nog zag, verder gaat sommige pulp er in bv gistren nog eindleijde wording van darth vader gezien 😉 het tweede deel herinner ik me niet meer zo goed (die romeinse arena op ’t laatst?) en het eerste met anakin als ukkie vond ik ook nog te doen, al is die lome langoor er mss wat teveel aan 😉

Reacties zijn gesloten.